Dijous, 23 de juny de 2011 | 12:28
Vostè es troba a: Inici > Política >

El socialisme europeu aposta perquè "la política recupera el control dels mercats"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Declaració de Barcelona
El socialisme europeu aposta perquè "la política recupera el control dels mercats"
22/06/2011 09:10
9declaracion-barcelona
El Grup de l'Aliança Progressista de Socialistes i Demòcrates (S&D) ha aprovat, reunit a Barcelona, un manifest de quatre punts que pretén recuperar el paper de la política sobre l'economia dels mercats.
Així, es comprometen a "redirigir l'economia cap a sectors socialment productius" i a "establir un marc regulatori que posi límits al poder financer". En definitiva, que "la política recuperi el control dels mercats".

A més, aposten per defensar els drets de les persones, especialment de la immigració, "promovent la inclusió i la integració a nivell europeu" i lluitant "contra el populisme i la xenofòbia amb totes les nostres forces". Es tracta "de recuperar la iniciativa" perduda en aquests anys de crisis.

El text aposta per més democràcia. "La primavera àrab ha demostrat que la democràcia és un bé global, que tots anhelem", apunten, per sentenciar que cal "incorporar noves formes de participació i comunicació política que reforcin les nostres democràcies".

Finalment, creuen que la Unió Europea ha de reforçar el seu paper, a pesar que en els últims temps semblen créixer el "nacionalisme i l'euroescepticisme". I és que estan convençuts que "només des de la UE podrem afrontar amb èxit els reptes de la globalització".

Llegir el manifest
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1