Dijous, 23 de juny de 2011 | 12:26
Vostè es troba a: Inici > RSC >

L'Aeroport de Barcelona-El Prat reduirà les emissions de CO2 i de consum d’aigua

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Adapta les seves instal·lacions per afavorir l’estalvi energètic
L'Aeroport de Barcelona-El Prat reduirà les emissions de CO2 i de consum d’aigua
21/06/2011 14:14
Façana de la terminal de l'aeroport de Barcelona9
L’Aeroport de Barcelona-El Prat ha adaptat les seves instal•lacions amb nous criteris d‘eficiència, aplicant mesures que afavoreixen l’estalvi energètic i redueixen les emissions de CO2 i consum d’aigua.
Per a estalviar el consum elèctric, s’ha programat el sistema de control d’iluminació adaptant-lo als horaris d’operacions, de manera que es reduirà el nivell de llum a determinades zones quan no hi hagin embarcaments i desembarcaments. Amb l’aplicació d’aquesta mesura es preveu estalviar 216.000 kWh/any, el que equivaldria al consum d’energia elèctrica de 240 vivendes de 100 m2 en un any.

Per una altra banda, s’ha regulat el control de climatització per a complir amb el Reial Decret 1826/2009. Aquesta llei estableix que la temperatura de l‘aire en recintes refrigerats no ha de ser inferior a 26ºC, sempre i quan la generació de fred per part del sistema de refrigeració impliqui consum d’energia convencional. Es preveu que aquesta mesura suposarà una disminució de 32 tones anuals d’emissions de CO2 a l’atmosfera.

Per a que els usuaris de l’aeroport puguin consultar la temperatura i la humitat relativa, s’han incorporat aquestes dades a les pantalles d’informació distribuïdes per les terminals.

Finalment, l’aeroport també ha posat en marxa una nova planta d’osmosi inversa per al subministrament d’aigua al sistema de refrigeració de la Central Elèctrica. En aquest central es produeix l’aigua freda necessària per a la refrigeració de la Terminal T1. Amb la millora de la qualitat de l’aigua, el sistema de producció serà més eficient, amb la qual cosa s’estima un estalvi anual d’aigua de 28.000 m3, equivalent al consum de 140 famílies en un any.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1