Dijous, 23 de juny de 2011 | 12:18
Vostè es troba a: Inici > Cultura >

L'artista xinès Ai Weiwei queda en llibertat sota fiança

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Després de confessar que va evadir impostos
L'artista xinès Ai Weiwei queda en llibertat sota fiança
22/06/2011 17:46
Ai Weiwei
EuropaPress.- La Policia de Pequín ha confirmat que l'artista i dissident Ai Weiwei ha quedat en llibertat sota fiança després de confessar els delictes econòmics dels quals se li acusava i en consideració a la malaltia crònica que pateix.
Ai s'ha compromès a pagar els impostos que, segons les autoritats xineses, havia evadit, informa l'agència de notícies oficial Xinhua. La Policia ha explicat que la companyia Fals Desenvolupament Cultural de Pequín, controlada pel dissident, hauria evitat pagar una gran quantitat d'impostos i hauria destruït de forma intencionada importants documents comptables.

Ai va ser detingut a principis d'abril per agents d'immigració quan es disposava a volar a Hong Kong per raons de negoci. L'artista, qui ha exposat en la Tate Modern de Londres i ha participat en la construcció de l'Estadi Olímpic de Pequín 2008, conegut com el 'Niu d'Ocell', és un dels molts dissidents que han sofert la repressió de les autoritats xineses des que van esclatar les revoltes àrabs.

El passat mes de desembre, com a d'altres activistes i dissidents, se li va prohibir sortir del país per temor al fet que pogués acudir a la cerimònia de lliurament del premi Nobel de la Pau, que va ser concedit a l'opositor empresonat Liu Xiaobo.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1