Dijous, 23 de juny de 2011 | 12:24
Vostè es troba a: Inici > Política >

Rubalcaba al PP: "No volen treballar i ara no volen que treballi jo"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Soraya li demana que deixi el Govern
Rubalcaba al PP: "No volen treballar i ara no volen que treballi jo"
22/06/2011 11:04
9rubalcaba-soraya
Han agafat la paraula Rubalcaba i Soraya Sáenz de Santamaría i la sessió de control ha guanyat en interès informatiu. El vicepresident ha defensat el seu dret a seguir al Govern un temps més i ha acusat als populars de no treballar.
Instants abans, Sáenz de Santamaría havia acusat a Rubalcaba de "supeditar" les seves obligacions polítiques a "les ambicions personals" i li ha preguntat a què espera per "escollir entre la seva ambició i la seva obligació".

"Com a vicepresident hauria d'impulsar les reformes que necessita Espanya, però com a candidat les frena per no responsabilitzar-se de res. Com a ministre de l'Interior la seva principal obligació és complir i fer complir la llei, però com a candidat intenta fer-se el simpàtic", ha emfatitzat.

Segons ha afegit, si Rubalcaba "tingués autoritat al partit no tindria per què aferrar-se al poder al Govern". "Senyors socialistes, tant que deien que venia Rubalcaba, genio y figura. Sí, sí, serà genio y figura, però fins a la candidatura!", ha exclamat.

Règim d'incompatibilitats imaginari

Al seu torn, el vicepresident primer ha emplaçat al PP a aclarir d'on "treu el principi segons el qual es pot ser candidat i president" o "candidat i vicepresident", que, al seu judici, no s'aplica a cap país del món.

"M'encantaria que expliqués per què ho van poder fer José María Aznar, Felipe González, José Luis Rodríguez Zapatero i, més recentment, la senyora Esperanza Aguirre i el senyor Alberto Ruiz Gallardón, que van ser presidenta i candidat i alcalde i candidat, respectivament", ha asseverat. Segons Rubalcaba, és com si el PP tractés d'imaginar "un nou règim d'incompatibilitats" que només s'aplicaria a ell.

Després de criticar que el PP no vulgui "treballar", ha retret als 'populars' que ara a més pretenguin que ell "no treballi" des del Govern. També ha utilitzat la seva última rèplica per burlar-se de l'estil de la portaveu del PP en els seus duels parlamentaris al Congrés. "Vostè sí que treballa: segueix la meva agenda i memoritza les seves intervencions, el que segurament li durà prou temps", comentari que va suscitar aplaudiments de la bancada socialista.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1