vols rebre el Singular? Rebre elSingularDigital al teu correu electrònic Subscripció al butlletí
eleccions pressupostos
Veu bé que Mas vulgui convocar eleccions si no s’aproven els comptes?
69 %
31 %
16 vots
Manel Villas: No perque seria possar el cami facil a la dreta ...
Divendres, 24 de Juny de 2011
Actualitat

Política

23/06/2011
12:18  h.
L’oposició retreu a Puig manca de previsió
També l’acusen de “prepotència”, manca d’autocrítica i menyspreu vers els “indignats”
Sense títol
L’oposició ha acusat avui el conseller d’Interior, Felip Puig, de manca de previsió, prepotència i de perjudicar amb les seves decisions la imatge de Catalunya i del cos dels Mossos d’Esquadra. Ara bé, igual que va passar en la darrera compareixença del conseller a la comissió d’Interior, aquesta vegada per explicar el dispositiu de protecció del Parlament el 15J, només ICV-EUiA ha demanat la dimissió del màxim responsable de la seguretat de Catalunya.

En primer lloc, el portaveu del grup del PSC, Joaquim Llena, ha centrat la seva intervenció en la manca de previsió de l’operatiu del Parlament i el desprestigi que aquest ha causat al cos dels Mossos d’Esquadra. “Va tenir dies, matins i vespres per treballar una estratègia, de fet, la nit abans ja es podia preveure que caldria protegir diputats i treballadors”, ha dir el lleidatà.

“Amb la lliçó del 27 de maig pensàvem que no cauria altra vegada en la pedanteria i la fatxenderia”, ha dit Llena, “però ha tornat a ridiculitzar el moviment del 15M i ha desprestigiat el cos dels Mossos d’Esquadra”. I encara ha afegit: “Els fets del Parlament no justifiquen l’actuació dels mossos a la Plaça Catalunya, sinó la seva incompetència en matèria de seguretat”.

Calbó: “Ni comprensió, ni disculpes”

El grup que ha estat més contundent amb el moviment dels “indignats” ha estat el PP. El seu portaveu a la comissió d’Interior, Pere Calbó, ha demanat a la cambra catalana que “actuï judicialment contra els violents” però també “contra tots aquells que van actuar i promoure aquesta concentració”. “No hi ha d’haver ni comprensió, ni disculpa”, ha dit. I com ja va fer en la darrera compareixença del conseller Puig ha demanat el desallotjament de totes les places i l’actuació preventiva dels Mossos contra els violents.

ICV reitera la demanda de dimissió


Jaume Bosch, en nom del grup d’ICV-EUiA, ha reiterat la demanda de dimissió del conseller d’Interior i, en cas de no produir-se, el cessament de Puig per part del president de la Generalitat. L’ecosocialista també ha defensat els “indignats” de les crítiques generalistes: “un conseller no pot dir que llencen pedres i ara aixequen les mans perquè això resulta insultant per tots els pacifistes”. I ha assegurat que “les manifestacions pacifistes de diumenge desmenteixen la visió interessada de dretes que s’ha donat sobre aquest moviment”.

En la mateixa línia també s’ha pronunciat el portaveu d’ERC, Xavier Amorós. El republicà ha criticat la poca protecció dels diputats i treballadors – “l’objectiu no havia de ser el parc, sinó les persones”-, les mancances del dispositiu i el menyspreu al moviment 15M. Malgrat tot no ha demanat la dimissió del conseller: “Si ara li demanéssim la dimissió què faríem d’aquí un any? Però sí demanem al president Mas que posi orde a la conselleria d’Interior”.

Finalment, el portaveu de SI, Alfons López Tena ha reconegut que Interior va actuar correctament protegint la seu parlamentària i aconseguint la normalització del ple, però ha demanat més autocrítica al conseller respecte la protecció dels diputats. I ha sol•licitat al govern que “reconsideri la voluntat de rebaixar la promoció del nombre de Mossos de 800 a 600” i que equipi els agents amb armilles antibales com demanen els sindicats.
Imprimir Enviar notícia
FacebookTwitterLa TafaneraRemoumeIndependènciaCatosferaMeneameYahoo
6Veure i/o afegir comentaris
Sony:Seria per la previsió que hi va haver l'incendi de la Terra Alta e...
Comentaris (6 en total)
Sony
23/06/2011 19:00
Seria per la previsió que hi va haver l'incendi de la Terra Alta el 1994 amb 4 bombers morts per part de CiU i Jordi Pujol, i allà no va dimitir ningú ni tan sols van donar una explicació convincent, però clar que es pot esperar d'un partit purament espanyol a Catalunya, que mai saps si van o vénen, sempre jugant amb la sensibilitat de les persones, senyors surtin de la seva bombolla i deixin de jugar al Quevedo.
Sònia
23/06/2011 17:08
Seria per la previsió que hi va haver l'incendi de l'Horta de Sant Joan per part d'ICV-EUiA, i allà no va dimitir ningú ni tan sols van donar una explicació convincent, però clar que es pot esperar d'un partit purament espanyol a Catalunya, que mai saps si van o vénen, sempre jugant amb la sensibilitat de les persones, senyors surtin de la seva bombolla i deixin de jugar al Quevedo.
Felip, fuig!
23/06/2011 15:42
No res, arrencada de cavall i frenada de burro.
Joana
23/06/2011 14:10
No ho entenc: El Sr. Bosch, en nom d´ICV-EUiA, parla amb un ressentiment que fa patir.No es bo actuar d´aquesta manera. En aquests moments difícils no aporten res de positiu al Parlament. Caldria deixar els rencors i ser més constructius, que les circunstàncies ho reclamen!
k-tut
23/06/2011 14:08
Puig: ja ho saps per una altra vegada: a òsties sense contemplacions!
previCiÚ
23/06/2011 12:36
Manca de previsió?. Però si tenia tots els audis, els helicòpters i els mossos infiltrats preparats!.
Envia'ns el teu comentari
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Has de copiar, en el camp de text, els 6 caracters, del 0 al 9 i de l'A a la F
Informaciówww.elsingulardigital.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingulardigital.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
PUBLICITAT
PUBLICITAT

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
© ElSingularDigital.cat S.L. 2008
CONTACTA AMB NOSALTRES | QUI SOM | PUBLICITAT | AVÍS LEGAL
Generalitat de Catalunya
Associació Catalana de Premsa Gratuïta RSS XHTML vàlid CSS vàlid CMS ComitiumSuite
desenvolupament: BabSoft disseny gràfic: l'eixida