Divendres, 24 de juny de 2011 | 12:27
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Més de cinc mil delegats sindicals protesten a Barcelona contra el pacte de l'euro

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Manifestacions a nivell europeu
Més de cinc mil delegats sindicals protesten a Barcelona contra el pacte de l'euro
21/06/2011 19:38
Manifestació sindical contra el Pacte de l'euro
Els sindicats han agafat el relleu dels ‘indignats’ i s’han manifestat aquest dimarts contra el pacte de l’euro i les retallades socials que suposarà la seva aprovació, en un protesta que ha congregat a més de 5.000 delegats a Barcelona.
A les sis de la tarda Barcelona ha viscut una manifestació que ha sortit des de Foment del Treball i ha anat fins el Parlament de Catalunya que ha comptat amb la participació de més de cinc mil delegats i delegades sindicals de CCOO, UGT i USOC contra les retallades socials a Europa, l’Estat espanyol i Catalunya. Aquesta manifestació ha comptat amb el suport de les entitats socials que formen part de la plataforma Prou retallades!.

Poc abans, a la Plaça del Rei s’han concentrat un miler de delegats de CCOO i UGT que han escoltat els parlaments dels secretaris generals, Joan Carles Gallego i Josep Maria Àlvarez, enfocats a criticar les polítiques regressives de la UE i dels governs dels Països que la conformen ja que ataquen directament les bases del nostre estat del benestar i fan pagar les factures de la crisi als treballadors i les treballadores al dictat dels mercats i dels grans capitals. Els parlament han destacat que si fa un any es parlava de resignació ara ja es parla d’indignació. Finalment s’ha fet la lectura del manifest de la jornada.
Pacte de l’euro

El Parlament Europeu té previst aprovar el Pla de Governança i el Pacte de l’Euro, acords que faran més forts els plans d’austeritat, obligaran els Estats a tenir pressupostos més restrictius i a eliminar l’Estat del Benestar, segons els sindicats, que han reaccionat i han convocat una jornada per una Europa Social, que s’ha celebrat a tot el continent.

Fotografia facilitada per CanalUGT
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1