Divendres, 24 de juny de 2011 | 12:39
Vostè es troba a: Inici > Política >

Puig monopolitza la seva intervenció parlant de les "noves guerrilles urbanes"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Crearà una unitat especialitzada per estudiar aquests col·lectius
Puig monopolitza la seva intervenció parlant de les "noves guerrilles urbanes"
23/06/2011 12:12
9puig-corbacho
CatalunyaPress.- El Conseller d’Interior, Felip Puig, ha centrat la seva compareixença per explicar els fets del 15-J en la violència que va exercir una minoria, i ha anunciat la creació d’una unitat especialitzada dins de la Divisió d’Informació per combatre aquests grups.
L’oposició li ha recordat a Puig que digués que ell havia estat l’únic a entendre els fets del 27 de maig i que acusés els indignats, sense fer distincions, de pegar i acte seguit aixecar les mans. En la compareixença d’aquest dijous, Puig també ha parlat de manera quasi monopolística dels violents, obviant que hi ha una majoria pacífica.

Ha explicat que hi ha “grups organitzats” arreu del món Occidental que utilitzen la violència sota qualsevol pretext, ja sigui amb motius “lúdics” o “polítics”.

El conseller ha assegurat que la principal novetat és que aquests grups utilitzen les noves tecnologies per millorar la seva efectivitat, ja que els permet “millorar la seva capacitat de convocatòria, tenir nous instruments d’acció, difondre informacions falsejades que actuen sobre la societat i que les seves accions tinguin més ressò”.

És per això que ha anunciat la creació d’una unitat especialitzada dins de la Divisió d’Informació que estudiï els mecanismes que utilitzen aquests grups i permeti articular noves respostes per part dels agents. Entre aquestes novetats, ha assegurat que caldrà ampliar els instruments per filmar els aldarulls i modificar la llei que ho dificulta.

Got mig ple, mig buit

Puig, després de deixar molt clar que el dia 27 de maig va entendre que no tot el moviment 15-M era pacífic, ha assegurat que "hi ha qui pot considerar que el dispositiu es va poder haver planificat millor", al que ha contestat que "també hagués pogut sortir pitjor".

L'únic intent d'autocrítica del conseller ha estat amb l'entrada dels diputats al Parlament. Puig ha admès que podrien haver estat "més diligents" en el dispositiu per fer entrar als polítics al parc de la Ciutadella, tot i que ha rebutjat la possibilitat que poguessin haver entrat en altres mitjans de transport.

Perseguirà als organitzadors

Paral.lelament a les seves valoracions sobre el dispositiu, Puig ha anunciat que a més d'identificar els violents que van agredir a diputats durant l'intent de bloqueig del Parlament al ple de pressupostos i als que van tractar d'impedir l'entrada, també perseguirà els organitzadors de la protesta.

El conseller ha explicat que estan dedicant molts esforços a trobar els responsables dels incidents i que tenen a dos comissaris treballant en aquest assumpte: un que es dedica a coordinar les indagacions amb la Fiscalia i el cap de la Divisió d'Informació.

Així, el conseller ha asseverat que "van a per totes" contra els que van protagonitzar el bloqueig per intentar que ningú quedi impune i ha advertit que demanaran fins a l'últim detall perquè assumeixin les responsabilitat dels fets.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1