Actualitzat el 23/06/2011 a les 00:01h

Primer ple: exigència i coherència

El primer ple municipal de la legislatura serveix per a establir l’organigrama bàsic de l’Ajuntament i les retribucions dels regidors i dels càrrecs de confiança. Aquesta vegada a Vic tenim un govern de dues formacions que no tenen majoria absoluta (sumen només 10 vots, i la majoria absoluta són 11).

La proposta que ens va fer l’equip de govern pel que fa a l’organigrama (que no es vota) i a les retribucions i contractació de càrrecs de confiança (que si es vota) és la següent. Dels 14 regidors que tenien dedicació a l’Ajuntament (és a dir que cobraven un sou fix del consistori) s’ha passat a vuit. Dels 23 càrrecs de confiança s’ha reduït a nou. És veritat que els sous continuen estant per sobre de la mitjana de la població (i ho censurem), però la reducció de la càrrega d’aquesta despesa ha disminuït notablement.

És per això que el grup d’ICV-EUiA s’ha abstingut: valorem la voluntat de reduir la despesa però considerem que és insuficient. Pel que fa al personal de confiança (és a dir contractats eventuals per a fer tasques de projecte polític) ens vam abstenir pel mateix motiu: valorem la reducció, considerem que amb un càrrec de confiança per area n’hi ha prou. Altres qüestions: vam votar a favor de mantenir les sessions del ple a les 11:30 del matí a canvi de què aquest horari és passi a les tardes quan hi hagi un Reglament Orgànic Municipal (que ordenarà el funcionament dels plens i de la resta d’organismes municipals).

Pel que fa a la cessió de determinades atribucions a l’alcalde i a la junta de govern (fins ara les tenia el ple), pensem que són molt determinades, i de caràcter tècnic. Hi ha mitjans per a exercir-ne el control i faciliten la vida dels ciutadans (una administració més àgil).

Un comentari a part mereixeria l’organització municipal. La considerem poc ambiciosa, i clara. Ens fa l’efecte que l’actual govern no és un govern sinó que són dos governs. En qualsevol cas, el full de ruta d’ERC ens l’han explicat, el de CiU no. Ens fa l’efecte que l’organigrama consistorial s’ha improvisat no en funció del que es vol fer sinó del repartiment de cadires. Tenim quatre anys per a comprovar-ho.

Al final, des d’ICV-EUiA volem mantenir una actitud coherent i enraonada, alhora que exigent. Som conscients de quina és l’aritmètica municipal, i dels riscos que això implica per a la cohesió social i la convivència a la nostra ciutat, d’altres, pel que he anat comprovant, sembla que no els importa. Ves a saber per què. En fi, cadascú fa el que vol. Nosaltres, conscients del que representem i de la força que tenim, continuarem actuant amb voluntat de fer avançar el nostre projecte de ciutat i de garantir-ne el bon govern.

Navega per les etiquetes

ICVVic

COMENTARIS

+1
-0
Almenys no feu demagògia
No vigatà però si de les comarques centrals, 23/06/2011 a les 15:55
Vostè d'Iniciativa almenys no fa demagògia com la CUP que van d robins hoods però mantenen un discurs infantil i en molts casos allunyat de la realitat! Van tenir bons resultats a les eleccions però tenen un sostre que ja han tocat amb aquestes eleccions. Perquè tothom ho sàpiga i no hi hagi enganys: l'Alcalde d Navàs d la CUP s'ha baixat el sou si, però demaneu-li quines dietes s'ha posat, quines partides d lliure disposició té l'Alcalde i perquè s'ha fet una targeta d crèdit a nom d l'Ajuntament. Per favor, menys mentides i més treballar!!
+2
-0
Incoherent
Anònim, 23/06/2011 a les 08:55
Si els sous dels regidors us semblen alts pq us absteniu ? El lógic és votar en contra. No teniu cap sentit de la responsabilitat.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: