Actualitzat el 19/06/2011 a les 00:01h

D’indignats a indignants

Amb la conya aquesta "que simpàtics que són", i que pacífics, i que ben educats, durant un mes tots, començant pels polítics autoanomenats progressistes i continuant per periodistes àvids de titulars, hem aguantat amb estoïcisme els inconvenients i la porqueria d'individus acampats a les places públiques, alguns fins i tot fen bivac dalt dels arbres.

Si vénen turistes en furgonetes –preparades amb sanitaris i llits– els fem fora dels carrers perquè no és lloc on estar, però ells, els indignats, pobrets, si fins i tot són capaços d’escalfar-se alguna cosa per menjar. Vés l’esforç que fan, no és trenquessin cap os!

No és això. No s’hi val. Durant anys hem construït una democràcia que de ben segur és el pitjor sistema que existeix, si exceptuem tots els altres. Hem creat un estat dit del benestar que de ben segur ha caigut en la ingenuïtat de pensar que tothom fa les coses a fi de bé. Malauradament sempre que hi ha alguna subvenció en joc, per minsa que sigui, hi ha qui se les empesca per obtenir-la malgrat no tenir-hi dret.

Amb tantes subvencions i tant guant de seda hem creat un monstre que reclama diàriament la seva verge si no volem que ens entri dins les muralles. Caldrà que altre vegada Sant Jordi ens tregui de l’atzucac on ens hem ficat?

Potser caldrà que el veritable poble, en nom de la veritable diplomàcia, els digui que prou, que els carrers i les places són de tots, que els subsidis i els avantatges de l’estat del benestar són per a qui s’ho mereix, que qui té raó no és qui més crida.

COMENTARIS

+3
-0
amb2 fm
Josep Mir, 22/06/2011 a les 15:14

Soc oïent des de fa més de 25 anys de les ones lliures que emeten al 96.6 fm de Barcelona (punt d´emissió del dial autoritzat per la Generalitat)
Doncs resulta que les empreses Metropolitana d´Audiovisuals SL i Grup Mola SL interfereixen aquesta freqüència de manera il.legal-delinqüent les emissions dels indignats de la ciutat de Barcelona.
Un clar exemple doncs d´empresaris que a d´altres paísos d´europa estarien a la presó... ja hem vist el que passa amb en Millet, Camps, etc.
Si estesin a la presó més empresaris delinqüents segur que estariem millor, mireu que a passat a Islandia.
+0
-1
Empresaris sanguinaris
Arisdot, 20/06/2011 a les 16:24
Sanguinaris perquè de seguida és fan sang.

Si la empresa de comunicacions Telefònica, te una previsió de guanys per a l'any 2011 de 5.000 milions d'€, i tanca l'exercici amb uns guanys de 3.00 milions d'€, automaticament declararà perdues per valor de 2.000 milions d'€ per aquest any. L'empresa propiament dit (uns 5.000 treballadors) no haurà perdut diners, però el seu consell d'administració (50 persones que controlen la majoria d'accions) si. Per això caldrà presentar una ERO i fer fora uns 1.500 treballadors. És lògic, normal i comprensible, i tal com diu el senyor Rovira, és un mal sistema, una mala solució, però tota la resta d'alternatives, són molt pitjors, oi?
+0
-2
Anonims?
Anònim, 20/06/2011 a les 13:35
Claro que hi ha coses que no es poden publicar.
Si es publiquessin les coses que la gent envia als portals, els jutjats quedarien colapsats i la gent anirira osties pels carrers dels poibles i viles.
De tota manera, tothom te llibertat per crear el seu portal i publicar-hi tots els anonims que rebi, i atendre's a les consequencies. Endavant!
+7
-3
que simpàtics que són
Ilde, 20/06/2011 a les 12:07
Duran molts anys s‘ha construït una democràcia per nomes uns quants, unes lleis molt ben pensades nomes per uns quants, el capitalisme desenfrenat que molts prediqueu com l’a millor referència del benestar, i que per cert, encara us funciona de meravella pels vostres interessos capitalistes.
La Indignació no es de uns quants inconscients, sinó un nou estímul per combatre el capitalisme desmesurat, e dit desmesurat, que practiquen molts empresaris per el seu enriquiment personal, i sense escrúpols.
Apa bon dia.
+1
-0
censura?
Tomàs, 19/06/2011 a les 14:39
Hola sóc en tomàs, he enviat un comentari que no heu publicat el podeu publicar si us plau? o és que hi ha coses que no es poden dir?
Aquest no cal que el publiqueu em conformo en la resposta al senyor president del consell...

+15
-6
D'empresaris a irresponsables
Tomàs, 19/06/2011 a les 10:58
Estimat president del Consell Empreserial del Consell Empreserial d'Osona, amb la conya de mira que seriosos que són hem acabat en una altre crisi econòmica que ens regala aquest sistema, hem aguantat denonaments, paradisos fiscals, precarietat laboral, EREs, corrupció, paradisos fiscals, una brutal especulació immobiliària, i una progressiva degredació de les condicions de vida només dissimulada durant un temps per la facilitat de crèdit que un cop s'ha acabt ens ha fet adonar d'allà on estavem.

Durnat molts hanys hem construit una democràcia que s'ha anat subeditant als poders econòmics. S'han apujat els impostos a les clases populars i des de la transició s'han abaixat els de les rendes més altes. Hem arribat a acceptar fins i tot això que en diuen SICAV on els més rics poden dipositar els seus i no paguen ni un 1% d'impostos. hem comès la ingenuïtat de pensar que com a poble erem sobreans, però fa temps que els parlaments obeeixen més als dictats dels mercats que no pas a les necessitats populars. Perquè els pressupostos del parlament primer s'han d'anar a aprovar primer a Europa? Perquè siguin del gust del FMI i el BCE. Això és sobirnania?

Vostè és el president del Consell Empreserial, perquè parla en nom del veritable poble? El veritable poble som tots, jo i vostè també, i pensem diferent. L'estat del benestar l'estant demuntant sense ni tant sols fer un referèndum. Quin escàndol! Però si això és un canvi de sistema! Que no hi tenim res a dir potser? I això que diu de subvencions per a qui se les mereix suposo que es refereix als milions d'euros que hem reglalat a bancs i caixes, merescudíssimes és clar!
Potser perquè li fa por que es parli de tot això vol la gent tancada a casa i que no es trobi a la plaça ni enlloc a no ser que sigui per consumir.

Per molts titols, càrregs i corbates que porteu, per molt seriosos que sembleu, noslatres ens seguirem trobant al carrer.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: