Registrar-se
Recorda contrasenya

Societat. dijous, 09 de juny de 2011, 05:15

El CEO preguntarà als catalans què votarien en un referèndum d'autodeterminació

El Parlament de Catalunya aprova una resolució d'ERC per tal que el Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat pregunti sobre el suport a la independència · Ha comptat amb els vots favorables de CiU, ICV i SI

El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimecres en comissió instar el Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) a valorar el suport que la independència podria recollir entre els catalans en cas d'un eventual referèndum d'autodeterminació. La moció d'ERC ha rebut el suport de CiU, ICV i Solidaritat, i s'afegeix a la voluntat ja expressada pel nou director del CEO, Jordi Argelaguet, que a finals de febrer d'enguany va confirmar que properament el baròmetre d'opinió política que elabora l'ens cada trimestre inclouria la pregunta directa sobre el suport a la independència. Ho farà enlloc de la pregunta "autodeterminista" que s'ha usat fins ara que oferia quatre opcions possibles de més a menys sobiranisme (Estat independent, Estat dins una Espanya federal, autonomia i regió espanyola). Aquesta pregunta no mesura el suport real de la independència, tal com va demostrar el Cercle d'Estudis Sobiranistes (CES), doncs l'opció secessionista diposa de partidaris a les 4 opcions i per tant es disgregava el vot favorable a la plena sobirania.

 

Els estudis recents que s'han fet sobre el suport real que podria obtenir l'opció independentista en un referèndum d'autodeterminació mostren o bé un empat tècnic entre independentistes i unionistes, o bé un lleuger avantatge de l'independentisme, que podria estar en condicions de guanyar una consulta oficial.

Envia Corregeix

1103 lectures   13 comentaris

les notícies més...