Dilluns, 27 de juny de 2011 | 12:33
Vostè es troba a: Inici > Política >

CiU demanarà l'avançament electoral si Zapatero no compleix

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Duran Lleida avisa de l'exigència sobre la negociació col·lectiva
CiU demanarà l'avançament electoral si Zapatero no compleix
Política 26/06/2011 12:43
El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran Lleida, aprofitarà la seva intervenció en el Debat sobre l'estat de la Nació per avisar al president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, que si no compleix l'acord subscrit amb la seva formació per a la inclusió de les seves reivindicacions en la reforma de la negociació col·lectiva, els nacionalistes catalans reclamaran un avançament electoral.
duranexige
Per Duran, l'actitud que mantingui l'Executiu durant la tramitació parlamentària del nou model de negociació col·lectiva "marcarà el signe evident de si el Govern vol una reforma de debò o no".

"Si el Govern no fa una reforma de la negociació col·lectiva, d'acord amb el que va pactar amb nosaltres, i es queda en pur maquillatge, haurà arribat l'hora definitiva, caldrà pensar que la legislatura no dóna més de si perquè el Govern és incapaç de fer el que necessitem", argumenta Duran.

No obstant això, si Zapatero compleix i la nova negociació col·lectiva satisfà als nacionalistes catalans, aquests reclamaran que es conclogui la reforma del sector financer i que s'aprofiti també para, "d'una vegada per sempre", escometre també la del sector energètic.

Duran insistirà que només mereixerà la pena esgotar la legislatura si el president està disposat a fer "reformes en profunditat". "Si no les fa, cal convocar les eleccions, com més aviat millor", assenyala, apuntant a la tardor.

Les utopies del 15-M

Sobre el moviment 15M, al que els partits d'esquerres faran picades d'ullet durant el debat de política general, Duran no dubta a qualificar directament "d'utòpiques" algunes de les seves reivindicacions. No obstant això, admet que les protestes han fet que els polítics "siguin més conscients que hi ha centenars de milers de persones que no es manifesten als carrers, però que estan realment indignades, perquè hi ha cinc milions d'aturats i un 45% d'atur juvenil, com a conseqüència de la crisi econòmica i de la incapacitat dels polítics a donar resposta a això".

El portaveu dels nacionalistes catalans reconeix que ideològicament la seva formació no comparteix moltes de les peticions dels 'indignats' com "la nacionalització de la banca o que l'escola sigui únicament pública". "Algunes estan fetes amb molt bona fe, però són completament irrealitzables", recalca.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1