Actualitzat el 22/06/2011 a les 00:01h

La incongruència política

El dia 20 de juny de 2011 podia haver començat una nova etapa política a Vic, però les retribucions dels càrrecs de confiança i de l’equip de govern aprovades al ple extraordinari del consistori vigatà no són precisament el paradigma de transparència i austeritat que el poble reclama.

Les retribucions aprovades continuen sent desproporcionades i abusives pel moment de crisi econòmica i austeritat en el que vivim. Per aquest motiu, la CUP hi hem votat en contra.

Qualsevol ciutadà podrà comprovar que hi ha hagut una reducció de la despesa pública destinada a les retribucions dels càrrecs de confiança i del govern municipal, però no pas perquè s’hagin rebaixat els sous sinó perquè s’ha reduït el nombre d’aquests considerablement. Aquest estalvi de personal em preocupa perquè o bé abans sobraven i ens han estat prenent el pèl durant quatre anys o bé ara no donaran l’abast i deixaran la feina a mig fer.

Qualsevol persona, amb tota la raó, em podrà dir que jo no tinc experiència en el món de la política institucional. Però no cal ser gat vell per conèixer quin és el sou que cobra la majoria de la població i saber que existeixen estratègies legals per inflar les retribucions dels càrrecs de confiança sense haver-les de justificar. Per exemple, una manera que ha utilitzat el govern vigatà és assignar complements específics de més de 2.000€ mensuals. No entenc quines qualitats poden tenir alguns càrrecs de confiança perquè se’ls hi apliqui aquest increment que, en alguns casos, fa triplicar el salari base que correspon a la seva categoria professional. I no ho entenc ni ho pot entendre ningú amb dos dits de front, a no ser que sigui l’amic contractat afortunat.

En quant a la tasca que desenvolupen els regidors, crec fermament que ha de ser retribuïda. En primer lloc, perquè representa una responsabilitat molt important que comporta esforç i dedicació constant i, en segon lloc, perquè només podrien ser electes els ciutadans amb rendes elevades i, per tant, la funció pública esdevindria un monopoli dels rics. Evidentment, altra cosa és que els regidors siguin lliures per destinar el seu sou al que vulguin.

L’Ajuntament de Vic és el primer que ha de dignificar els sous, que significa reivindicar un salari just contribuint, alhora, a disminuir la despesa pública per evitar retallar altres partides prioritàries. Per aquest motiu, no podem aprovar sous de 50.220€ anuals pel 90% de dedicació i, per això, com alternativa a la proposta presentada per l’equip de govern, la CUP hem proposat al ple que s’estableixi un sostre màxim retributiu de 2.000€ mensuals per dedicació completa. Però com era d’esperar, no ha prosperat.

La nostra disconformitat amb aquests sous no és una mesura populista ni demagògica, no és una rebequeria dels “idealistes” de la CUP. No ho és. Hem denunciat sempre els sous abusius i ho continuarem fent, per convicció i congruència. Des de l’oposició i des del govern. Un exemple d’aquesta congruència és el cas de Navàs. El primer decret promogut pel nou alcalde de la CUP ha estat rebaixar-se el sou, de 6.500€ que cobrava l’anterior alcalde de CIU a 1.600€ mensuals.

És ben curiós com han canviat les postures abans i després de les eleccions municipals del 22 de maig. A Vic, algunes formacions polítiques que denunciaven els sous elevats i defensaven aferrissadament la necessitat d’austeritat i esforç econòmic, ara es tornen a omplir les butxaques votant a favor d’aquesta proposta o esdevenen els seus còmplices, abstenint-se en la votació. Vés a saber per què...

Navega per les etiquetes

VicCUP

COMENTARIS

+3
-1
Per "opina que opinaràs"
Anònim, 27/06/2011 a les 00:20
Només dir-te que si haguessis anat al ple, que és públic, sabries que tot el que diu la Georgina en aquest article ho va dir també al Ple.
Els de la CUP van ser tan clars com congruents a l'hora de votar-hi en contra.
Molt bé, CUP!
+2
-3
opina que opinaràs
Anònim, 25/06/2011 a les 13:37
Aquesta febre que teniu els POILÍTICS de fer articles i més articles d'opinió i parlar amb segones i amb terceres en comptes de dir les coses directament a l'interessat és el que provoca cansament a la gent.

Si no esteu d'acort amb el vot d'algún dels partits el dia del ple, el que cal és dir-ho al ple, o dir-ho directament a la cara dels "afectats". Però no, vosaltres deuncieu i crideu sempre a través d'articles d'opinió per veure si així podeu esgarrapar 3 o 4 vots ja pensant en les properes eleccions. Aquests que aneu d'altrernatius i que us les doneu de perfectes a l'hora de la veritat actueu igual o pitjor que tots els polítics professionals. És ben trist que acabeu fent el que tant i tant heu denunciat.

Suposo que els que van votar a favor o es van abstenir a la votació de l'altre dia les seves raons tindran, els ho heu demanat?, això no interessa no?, el que interessa és jugar amb la desinformació i els articles on no s'explica tot, per carregar tot s'hi val.

Feu un article d'opinió per contestar siusplau.
+2
-4
si...
Anònim, 24/06/2011 a les 11:31
El que és un escàndol és no recordar-te de la teva ciutat ni una sola vegada el dia que prens possessió del càrrec.
+8
-2
carregada de raó
cupaire, 22/06/2011 a les 20:48
Tens tota la raó.El sou d' un polític ha de ser aproximadament el mateix que el sou mig interprofessional i aquí es veuria la dedicació al poble que prediquen abans de les eleccions.
+3
-0
Informació
Anònim, 22/06/2011 a les 15:51
Per cert, com va anar l,assemblea oberta. No hi va anar ningú d,osona.com¿
+3
-12
2000 €
Anònim, 22/06/2011 a les 15:22
Francament, per 2000 € mensuals només pots llogar afeccionats i jo vull excel.lents profesionals per fer una bona feina. No hem de utjar pel preu sinó per la feina feta. ( Ben feta)
+5
-13
Mala línia
Anònim, 22/06/2011 a les 13:12
Ves continuant per aquest cami i en dos dies hauràs de dimitir i fent un bon ridicul.
+4
-8
Que t'ho passis bé
Anònim, 22/06/2011 a les 10:53
Celebro que t'ho passis tan bé i que vagis coneixent Vic...
+4
-5
anónim vigatà
Anònim, 22/06/2011 a les 09:23
Ei i els municipis petits que no son persones? els de 100, 200, 500, 1000, 2000, 5000, .....
+23
-4
Sous d'escàndol
Anònim vigatà, 22/06/2011 a les 08:06
Lo dels sous es una vergonya. Demanar austeritat, retallades i moderació, retallar despeses de càrrecs, de Festa Major,d'obra pública, sanitat etc. i continuaramb aquests sous que dius (suposant que són certs) fa mal a la consciència. Quin crèdit tenen aquesta gent?. I llavors ens estranyem que hi hagi indignats ? Primera mesura_ llistes obertes, 2a. mesura rebaix de sous immediat (sostre 2.000 € nets mensuals el 100 %de dedicació en poblacions de 25.000 habitants: 3.000 € en els de més de 100.000 habitants; 1.100 € en poblacions de 10.0000 a 25.000 habitants.

Un que no vota les CUP...però que diu que en això esteu carregats de raó. Regeneració política ells ? De que parlen ¡¡¡¡

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Georgina Rieradevall i Tarrés
Vaig néixer el 21 d’abril de 1977, en terres gironines. Vigatana d’adopció i convenciment, em vaig enamorar de Vic i la seva gent des del primer dia. Sóc llicenciada en Dret per la UdG i diplomada en Educació Social per la UB. Des de ben petita he anat explorant el meravellós món de l’art dramàtic i actualment treballo com actriu i professora de teatre en escoles de la comarca d’Osona.
Un somni: veure el nostre país lliure i independent construït sobre la base d’una societat justa i socialment igualitària. Aquest anhel és el que m’ha empès a fer un pas endavant en la vida pública i, des de l’11 de juny de 2011, sóc regidora per la CUP a l’Ajuntament de Vic.
Una tasca inoblidable i irrepetible: guió i direcció escenogràfica del Lipdub per la independència.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: