París

Els alumnes espanyols, a la cua també en capacitat lectora a internet

Actualitzat a les 13:01 h   28/06/2011

Espanya se situa a la banda baixa en els resultats de l'avaluació de la lectura de textos electrònics que forma part de l'estudi PISA 2009 per a estudiants de 15 anys. En total hi han participat 19 països, dels quals 3 no formen part de l'OCDE, i l'estat espanyol és el sisè per la cua. Els primers llocs els ocupen Corea del Sud, Nova Zelanda, Austràlia i el Japó, i la mitjana de l'OCDE està 4 llocs per sobre d'Espanya. Segons l'estudi, només un 0,2% dels alumnes espanyols arriben a l'excel·lencia, una xifra força inferior a la mitjana de l'OCDE, que és de l'1%. En canvi, el percentatge de pitjors qualificats és el mateix que la mitjana, l'1%. Les noies superen de 19 punts els nois i es detecta que els millors resultats de l'estudi els aconsegueixen els usuaris moderats d'internet, no els que s'hi connecten constantment o amb poca assiduïtat.

Envia-ho
(Opcional)
L'estudi PISA digital conclou que a Espanya el nivell de lectura impresa i digital és molt semblant. No obstant això, no és el que passa a la majoria de països, ja que en general, aquells que són bons en lectura impresa, ho fan encara una mica millor quan es tracta de textos digitals. És el cas dels millors situats a l'informe, Corea del Sud, Austràlia, Nova Zelanda, i també d'Irlanda, Suècia i Islàndia. En canvi, aquells que ho fan malament en l'àmbit digital, acostumen a tenir millors resultats en el paper, com Polònia, Hongria o Xile, que és l'últim país en capacitat lectora de textos electrònics.

Els responsables de l'estudi expliquen que per avaluar la destresa de lectura digital s'ha de tenir en compte, a més de les capacitats per comprendre, usar i reflexionar sobre els textos impresos, les d'aconseguir la informació necessària en cada moment, escollir i saltar d'una pàgina a una altra per buscar les dades desitjades descartant les irrellevants i un ús bàsic de les eines digitals.

comentaris - (0)

 

Avís:

Tots els comentaris passen per un procés de moderació, per això poden trigar uns minuts a aparèixer publicats.

Aquests comentaris són l'opinió dels usuaris i no la d'aquest portal.

No s'admeten comentaris insultants, ni racistes, ni contraris a les lleis vigents.

No es publicaran comentaris que no estiguin relacionats amb la notícia.

No es publicaran els comentaris que incompleixin les condicions d'ús que asseguren una participació de qualitat i respectuosa.

Recomanacions per als comentaris:

  • Els comentaris han de ser educats i no poden caure en el mal gust.
  • Aconsellem fer servir una ortografia correcta, amb punts i comes, perquè l'opinió sigui més entenedora.
  • Recomanem escriure amb un ús adequat de les majúscules i les minúscules: un comentari tot en majúscules fa la sensació que s'està cridant, mentre que un comentari tot en minúscules es pot malinterpretar o no entendre's correctament si conté noms propis o topònims.
Envia-ho
(Opcional)
 
3cat24 és a Facebook

publicitat

Generalitat de Catalunya: Corporació Catalana de Mitjans Audiovisualsccrtv interactivaTELEVISIÓ DE CATALUNYACATALUNYA RÀDIO
Televisió de Catalunya, S.A. - Catalunya Ràdio S.R.G., S.A. - CCRTV Interactiva, S.A.
Llibre d'estil de la CCMA | Mapa web | Arxiu notícies | Avís legal | Segell de qualitat |
Qui som | Participa | Atenció a l'Audiència Atenció a l'Audiència