Dijous, 30 de juny de 2011 | 12:31
Vostè es troba a: Inici > Política >

Castells lamenta que CiU insisteixi a culpar l'anterior govern del dèficit

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Nega un dèficit "estratosfèric" de Catalunya
Castells lamenta que CiU insisteixi a culpar l'anterior govern del dèficit
29/06/2011 15:03
El Conseller Antoni Castells sonrie
Antoni Castells, conseller d'Economia en l'últim Govern de la Generalitat, ha respost a les crítiques dels actuals gestors de la Generalitat per la situació de les finances públiques catalanes acusant-los de revengistes i d'actuar contra els interessos de Catalunya.
Castells, que ha ofert una conferència en el Cercle d'Economia de Catalunya, que ha comptat amb l'assistència entre el públic de José Montilla, Josep Lluís Carod Rovira, Josep Huguet, Marina Geli i Ernest Maragall; ha criticat la "demagògia" que utilitza CiU per rentar-se les mans.

Segons Castells, les crítiques són "injustes" i ha negat que el dèficit de la Generalitat sigui "estratosfèric". En aquest sentit, ha assenyalat que CiU reduirà aquest any el mateix percentatge de dèficit que ell va presentar el passat any.

"No és bo ni propi d'un país madur que l'objectiu d'un Govern sigui fer taula rasa del que hi havia anteriorment", ha afegit un Castells bastant enfadat que ha demanat que la "lleialtat i sentit institucional" regeixin el debat polític a Catalunya.

No tornarà a la primera línia política


Després de deixar clar que no aspira a presentar-se a res ni a tornar a la primera línia política, i malgrat l'actitud del Govern contra tota el que faci olor de tripartit, ha estès la mà a l'Executiu a col.laborar, ja que les retallades són necessaris i cal evitar qualsevol tipus de "demagògia".

Castells ha reiterat que en cap moment el tripartit va voler mentir o ocultar dades, i que si el dèficit va superar el que preveu va ser per la forta caiguda d'ingressos durant el segon semestre de 2010: "No és cert que el dèficit sigui causat pel descontrol en la despesa, sinó per la recessió i la caiguda dels ingressos ".

Prova que el tripartit no va mentir és que, als pocs dies d'arribar al Govern, CiU ja va difondre les dades sobre les desviacions, per la qual cosa era una informació disponible i a la que va tenir accés sense cap tipus de dificultats.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1