Dijous, 30 de juny de 2011 | 12:20
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Ecologistes en Acció atorga 114 banderes negres a les costes catalanes

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Barcelona i Sitges són les localitats amb pitjor estat de les platges
Ecologistes en Acció atorga 114 banderes negres a les costes catalanes
28/06/2011 19:23
Mapa de banderas negras 2011
EP.- Ecologistes en Acció ha atorgat 114 banderes negres a les costes catalanes en el seu informe anual, que culpa a la degradació urbanística, la contaminació urbana, l'impacte dels ports i les obres de la costa com a principals factors d'aquesta situació.
L'organització ecologista ha alertat en un informe de l'estat "terrible" de degradació que pateix la costa catalana, on els impactes segueixen augmentant a escala global, lluny de reduir-se i malgrat els esforços en millorar la qualitat de les aigües a través de la depuració d'aigües residuals , indica l'informe.

Les comarques de Girona reuneixen 23 banderes negres, destacant Begur, Palamós i Platja d'Aro amb tres banderes, mentre que la capital catalana és la que acumula més càstigs amb fins a 13 banderes per diferents motius.

També destaca Sitges amb sis banderes, i finalment la zona de Tarragona i l'Ebre, destaquen El Vendrell (4), Tarragona (3), Ametlla (4), l'Ampolla (4) i Alcanar (4).

L'entitat ha apostat per aturar aquesta degradació, per la superació dels límits de la mar, on les espècies estan patint una "gran regressió", pel que fa a pescadors i marisquers.

A més, ha reclamat una moratòria urbanística en tota la costa per evitar més urbanitzacions, més dics i espigons i regeneracions artificials de platges.
antonio
29/06/2011
"GILIECOLOGISTAS" o capulloecologistas" como se les quiera llamar, pero de tan tan tan, puristas se han convertido en un tambor desafinado
RICARD MARCH
29/06/2011
Una altre cop aquesta colla de ximples estan amb les seves bestiesas i tonteries que fan tan de mal, aquesta gent una de dos o viuen en un altre mon o be estan pagats per algun monopoli turistic de algun altre pais.
Martín
29/06/2011
Ecologistes, a que jugueu. Molt bé si es tracta de denunciar amb proves i davant les autoritats, però aixó de fer un manifest i donar-vos de divins ja no funciona. Entre vosaltres sí, fent demagógia també. Tothom estem d'acord en preservar el medi ambient. Peró si el que voleu en aquestes époques de vaques magres perjudicar l'únic que pot salvar a molta gent de la crisis que és el turisme, ja la heu cagat. No us crec ni creuré mai en els vostres informes, Si volieu que aquest tingués valor, aixó s'havía de fer abans de la temporada, per donar temps a corregir, però on estaveu, o pot ser que aixó no dona publicitat sinó solament feina? Antonio tens raó, han de puntuar molt malament a totes les platjes de Catalunya i de pas a tot l'interior perqué no vinguin turistes i els autóctons podem gaudir del paisatje, la tranquilitat i la solitud del país. I a sobre estarem en forma, perquè no tindrem feina, menjarem menys i estarem prims i saludables.
antonio
29/06/2011
eso, eso, ecologistas puntuar muy mal a Barcelona y.. no vengais a la playa y de paso, que deje de venir tanta gente, pues hay mas aglomeraciones que en ls Ramblas. ASI, GRACIAS A VUESTRAS CAMPAÑAS, LOS VECINOS PODREMOS DISFRUTAR DE NUESTRAS PLAYAS, ESAS QUE TANTAS REIVINDICAIONES NOS COSTARON.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1