Divendres, 1 de juliol de 2011 | 13:20
Vostè es troba a: Inici > Política >

El Congrés fa un pas cap a la dació en pagament

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
CiU aconsegueix urgir al Govern el traspàs de totes les beques
El Congrés fa un pas cap a la dació en pagament
30/06/2011 13:28
9rubalcaba-duren
El Ple del Congrés ha aprovat per unanimitat una proposta de resolució al Debat sobre l'estat de la Nació pactada per PSOE, PP i CiU per incentivar que la banca ofereixi la constitució d'hipoteques denominades de responsabilitat limitada, en les quals l'obligació garantida es realitza únicament sobre l'habitatge.
També urgeix a analitzar i supervisar les condicions per a la concessió de crèdits hipotecaris, a fi d'evitar "clàusules abusives", amb "especial atenció" a les que limitin la variació mínima dels interessos variables en funció de l'evolució dels tipus.

La resolució recull la idea del president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, para elevarà a un 50% sobre el Salari Mínim Interprofessional (SMI) el límit no embargable del salari en procés d'execució hipotecària i un 30% addicional per cada membre de la família que no disposi d'ingressos propis.

D'aquesta forma, la quantia mitjana passarà de 641 euros a 961 euros per a persones sense familiars a càrrec i podria arribar als 1.350 euros per qui tingui a càrrec dos familiars sense ingressos.

Beques per a Catalunya


En un altre ordre de coses, en una altra resolució s'ha donat llum verda a una proposta de resolució de CiU per la que insta al Govern a traspassar amb urgència a la Generalitat el ple exercici de les competències de gestió de les beques i ajudes concedides, amb càrrec als Pressupostos Generals de l'Estat, d'acord amb el que es disposa en l'Estatut.

Es tracta d'una de les peticions que CiU ha estat formulant al Govern des de fa temps i que finalment ha pogut veure la llum mitjançant un acord entre PSOE i CiU, amb l'acceptació d'una esmena socialista, que també ha comptat amb el recolzament de PNB, ERC-IU-ICV, BNG, Coalició Canària i Nafarroa Bai, mentre que el PP, UPN i UPyD han votat en contra d'aquesta proposta.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1