Salvador Cot | Actualitzat el 29/06/2011 a les 23:59h

i?

Ahir es va fer pública la segona enquesta -després de la que va encarregar la UOC a finals de 2009- en la qual el sí a la independència guanya de forma clara. I també és la segona vegada en què es posa de manifest la solidesa argumental del sí -amb motivacions democràtiques i econòmiques, sobretot- en contrast amb la fragilitat del no, aferrat a la nostàlgia i a conceptes propis del pensament màgic com "preservar la unitat d'Espanya".

Crec que ha arribat el moment en el qual els partidaris d'un futur espanyol
per a Catalunya han de presentar la seva oferta. Cal saber quins compromisos garanteix l'Estat actual per a aquesta societat i què hi guanyaran els set milions llargs de catalans mantenint el centre de decisió a Madrid.

De moment, el projecte català del PP és estrictament identitari,
de defensa de la seva llengua i dels toros. Esquemàtic, però clar i castellà. Falta per concórrer el PSC, del qual se sap que promou una Catalunya espanyola, però no queda clar en quines condicions.

I queda, com sempre, CiU.
Amb la "C" cada cop més lluny de la "U". Així que una de les claus està en si la "i" es manté. O no.

COMENTARIS

+7
-2
Anònim, 30/06/2011 a les 23:35
Anònim, 01/07/2011 a les 03:00
¿Cuantos paises GRANDES en el mundo son producto de la UNIÓN?. ¿Cuantos paises pequeños en el mundo son producto de la desunión?. Pues eso...
+3
-0
Sabem la resposta
Anònim, 30/06/2011 a les 23:35
De tots els paisos al món que s'han independitzat, quants se n'han desdit?

Donçs això.
+4
-0
Ejpaña ante tó
Jan, 30/06/2011 a les 23:09
Quan parlo amb els espanyols nascuts a catalunya ,.. lúnic argument és purament identitàri , encara que els violessin pel darrera , ells , seguirien estimant el seu amo maltractador,. no hi poden fer més,.. no hi ha res a fer amb aquesta gent. No hi ha arguments vàlids,. per ells és millor ser espanyol encara que vagis amb parracs,.. o no tinguis ni feina, ni res,.. Ejpanya és més gran per a ells i aquest és el seu argument visceral com si Ejpanya l´hagués creat Deu.
+9
-2
Arguments des de la raó
Anònim, 30/06/2011 a les 22:23
Jo sóc espanyol, andalús per més dades, i estic a favor del dret a l'autodeterminació de tots els pobles d'Espanya, és que de bo us creeu que els únics que penseu així sou els catalans? Com a andalús que sóc, conec de primera mà el que és sentir-se discriminat pels governs del que se suposa que és el teu país que només busquen beneficiar als de sempre, als burgesos, als senyorets i als rics, entre ells molts catalans. També estic fins als nassos que molts dels quals aquí es declaren nacionalistes, demòcrates i progressistes ens ratllin de vagues i de lladregots, com és tan habitual en aquest periòdic; no us fa vergonya? Perquè vergonya aliena si que doneu. Qualsevol amb una mica de sentit comú i amb consciència de classe s'adonaria que teniu un empatx de nacionalisme; sí d'aquest mateix nacionalisme que tant els critiqueu als espanyolistes. I aquest sí que és un problema: ara no només hem d'aguantar als de Madrid, ara també ens toqueu les pilotes vostès. I t'ho dic en català perquè m'entenguis, que és un idioma ben bonic i ben fàcil d'aprendre.
+5
-0
Respecte i estimació?
Anònim, 30/06/2011 a les 21:01
El respecte i la estimació és guanyen no s'imposen. Els catalans posem urnes volem que ens deixeu posar urnes què posseu els ESP? No hi ha cap argumentació dels ESP que tingui la més minima sensibilitat democratica ... Una gran decepció. Argumenten en contra de la mateixa argumentació. Entren a sac com els cafres al crit del Viva ESP. Us estranya que els catalans us enviem a pastar fang? Malgrat us hem tingut per mentres (i quins mentres!) els catalans volem posar urnes. Què voleu posar els ESP?
+5
-1
Argumentacions des de la imposició!
Anònim, 30/06/2011 a les 20:43
A tots els espanyols que paren per aquì només fer-los una preguna? Realment es creuen democrates? Realment es pensen que els podem tractar de democrates? Mentre un sol espanyol pretengui argumentar des de el seu podi oficial on els va posar un carnicer Dictador no hi ha argumentació hi ha imposició. Primer accepteu les urnes despres argumenteu tot el que voleu. No penso acceptar l'argumentació de cap ESP que abans no accepti el dret dels plobles a la seva autodeterminació. A cap ESP que s'amaga darrera dels tanks els sables i la imposició d'un estat que només ha donat miseria i imposició no resulta gens difícil perdre-li el respecte i la estimació. Argumenteu com a democrates i no com a hereus del genocidi del maleït estat ESP. Teniu vergonya democratica? Molts ja estem farts d'escoltar les vostres argumentacions que sempre acaben posant-nos el DNI ESP per la força o tirnat-nos al cap la vostra maleïda Constitución !!!!
+4
-0
Només necessitem el 51% de vots
Anònim, 30/06/2011 a les 20:27
Amb el 51% dels vots n'hi ha prou esdevenir independents. Els espanyolistes que bordin. Em sembla molt bé que no els hi agrasdi. A mi tampoc el seu país. El dret a poder escollir país és un dret internacionl reconegut per les nacions unides.
Que no ens impedeixin decidir el nostre futur.
+13
-9
I vosaltres sou els discriminats?
Anònim, 30/06/2011 a les 19:23
Siguem seriosos, per favor. Si Catalunya està discriminada dins d'Espanya, què poden dir els andalusos, els canaris, els extremenys, els asturians i tots aquells que no siguin de Madrid, de Catalunya o del País Basc, les tres nenes boniques del país? Què diria un català si Franco hagués establert les seves fàbriques a Càceres, i no a Catalunya, per compensar als burgesos extremenys? Què diria un català si Sevillana d'electricitat hagués estat catalana i s'hagués regalat a Endesa? Què diria si la Caixa d'Estalvis de Còrdova s'hagués regalat al País Basc per pagar després els vots del PNV en les Corts? Què diria si Sant Sebastià li hagués llevat la capitalitat cultural europea a Còrdova "per motius polítics", això és, per seguir pagant els vots del PNV? Quant els ha costat als andalusos els pagaments a CiU que va fer UCD i el PP i el PSOE? Què diria un català si posés la tele i només es parlés de Màlaga i Corunha, i no de Barcelona i Madrid com avui dia? Què diria si tots els informatius els regalessin 10 minuts de publicitat gratuïta al Sevilla i al Valencia a en comptes de regalar-los-hi al Madrid i al Barça com ara?
I vosaltres sou els discriminats? Venja, home.
+7
-3
Duran gasta 1.000 euros al mes en una suite
(HOTEL PALACE MADRID *****) Duran living la vida loca, 30/06/2011 a les 18:52
+4
-0
venen anys de molts canvis
Viloprí65, 30/06/2011 a les 18:48
Al 2013, un any abans de les properes eleccions al parlament de Catalunya, CiU patirà una escisió interna entre sobiranistes i no-sobiranistes que farà que militants i polítics de primera línia acabin concorrent a les eleccions sota unes noves sigles amb la declaració d'independència al seu programa electoral. Hi ha independentistes tant a Convergència com a unió. Les eleccions de 2014, senyors, serà el moment de l'ara o mai per la nació catalana. Això és així i cada cop som més els que intuim el que s'acosta. Salut!
+2
-0
venen anys de molts canvis
Viloprí65, 30/06/2011 a les 18:45
Al 2013, un any abans de les properes eleccions al parlament de Catalunya, CiU patirà una escisió interna entre sobiranistes i no-sobiranistes que farà que militants i polítics de primera línia acabin concorrent a les eleccions sota unes noves sigles amb la declaració d'independència al seu programa electoral. Hi ha independentistes tant a Convergència com a unió. Les eleccions de 2014, senyors, serà el moment de l'ara o mai per la nació catalana. Això és així i cada cop som més els que intuim el que s'acosta. Salut!
+10
-8
Para Anònim, 30/06/2011 a les 13:31
Anònim, 30/06/2011 a les 18:30
Estoy muy de acuerdo contigo. Yo añadiría un par de precisiones a lo que comentas. Una es que las oficinas de La Caixa no son 400, sino 5.300, de las que "solo" 290 se ubican en Cataluña. Y otra, muy importante, y que los escoceses tienen muy en cuenta, en caso de "secesión" se heredarían las deudas soberanas aliquotas. Y habida cuenta de que la deuda pública del Estado español al 2009 era del 54% del PIB y este 1 billón más o menos y el PIB catalán es un 18.5% del total del Estado, súmale a la deuda que le tocaría el déficit autonómico actual y ya me contarás a dónde va Cataluña con esos mimbres. Y por supuesto, como ya dijo Pujol, sí, sí, Pujol..."siempre que se siguiera vendiendo lo mismo, produciendo lo mismo, si, si, si...etc, etc, etc".
+1
-5
Español o sudaca?
Anònim, 30/06/2011 a les 18:19
Quin tuf de rata morta que fa aquesta Espanya tercermundista a on parlen un idioma propi dels sudamericans; Essent europa, com es que parlen en sudamericano? algu ho pot explicar?
+11
-9
Espanya
Anònim, 30/06/2011 a les 15:47
Efectivament Espanya pasa per moments de desintegració. Es per això que els unionistes tan sols poden sentir l'anyorança de temps gloriosos, per la disposició genética bàsicament, no poden verbalitzar-ho.

La mala gent independentista no només no se sent lligada per la tradició; sino que neden molt bé en la merda separatista i degradant.

Tart o d'hora els porcs derribaràn la porta i mataràn als innocents defensors d'Espanya... aquest es el trist destí de la humanitat. Els malvats campen en aquest món; per als justos es una vall de llàgrimes... per a un bé superior, val a dir. Al Paradís hi trobaran l'Espanya Inmortal; allí, doncs aquí potser deixi d'existir.
+8
-3
i ERC ?
Anònim, 30/06/2011 a les 15:44
Cot,
I d'ERC no en parles? ERC va d'independentista però ha estat set anys donant suport als espanyolistes del PSC a canvi de poltrones. Set anys perduts per culpa d'ERC!!
+6
-18
Pal sóminas de les 14:52
Anònim, 30/06/2011 a les 14:57
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+1
-13
Pal Pal kafkiano
Anònim, 30/06/2011 a les 14:52
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+4
-5
Pal kafkiano
Anònim, 30/06/2011 a les 14:47
Kafkiano, dame argo que no tengo pa comé.
+8
-0
Kafkiano
Anònim, 30/06/2011 a les 14:36
També hi perdem l'amortizació de les nostres infrastructures que es gasten fabricant productes per Espanya i que no ens reporten cap benefici.

+5
-9
A l'Anònim de les 14:20
Anònim, 30/06/2011 a les 14:35
Tu que ets tan partidari de la solidaritat dels altres segur que és perquè vius també del subsidi i la subvenció.
Treballa una mica i no vagis tant al teu poble, que segur que hi vas a cobrar la paga que t'enviem des d'aquí.
+9
-6
resposta
Anònim, 30/06/2011 a les 14:28
Alerta
Anònim, 30/06/2011 a les 13:55

tens raó, a mi m'agrada que estigui neta la platja de Cadaqués, només faltaria, també m'agrada que estigui neta la de Estepona, Formentera i la de Fuenterrabía. El meu món no acava a Sant Carles de la Ràpita.
T'equivoques en canvi en allò que dius "a la meseta no hi aniries mai", mira, tros d'ignorant, hauries de tenir més respectes per altres pobles, bàsicament per què quan demanes respectes pel teu tindries una mica més de credibilitat. Castella és un lloc magnífic, un lloc amb una gran història, intelectuals reconeguts, patrimoni artístic i bona gent, i ho dic per què la conec. Pot ser si la coneguèssis no diries tantes xorrades, però clar, tu no surts de la platja de Cadaqués, aquesta que tant neta està amb el teus impostos, això si pagues impostos, per què amb la teva ignorància, de la qual et sents orgullòs, difícilment treballaras.
Desenrocat a barretina, treu-te les espardenyes, surt, viatja a Castella, admira les seves catedrals gòtiques, llegeix, Delibes per exemple, què era castellà, culturitzat, i veuras com tot plegat passa. ànims.
+11
-11
1/3
Anònim, 30/06/2011 a les 14:22
Aproximadament, amb un PIB de 185.000 milions, Catalunya ven 1/3 de la seva producció a Espanya (va baixant), l'altre s'exporta i l'altre és consum intern. Per això l'Arcadi Olveras diu que som deficitaris perquè inclou les vendes a Espanya com vendes internes. Les exportacions catalanes són un 28% de les totals espanyoles (dades del BBVA)i són les que més creixen. En quant al comerç amb Espanya nosaltres els comprem per valor de 40 mil milions i ells ens comrpen per valor de 60 mil milions. El superàvit comercial és doncs de 20 mil milions a favor nostre, però no és or tot el que lluu perquè, en el millor dels casos, els espanyols ens tornen per balança comercial el que ens afaiten per via fiscal. Nosaltres no hi guanyem res i ells ens "compren" sense cost. És dir, que amb els espanyols el saldo és zero i que no ens surt a compte comerciar-hi. Com molt bé diu l'Arcadi Oliveras (independentista i partidari del concert econòmic) amb Espanya no hi perdem en termes monetaris, sinó que hi fem la pau amb saldo zero. Per això és millor no cemerciar-hi. Hi guanyen les empreses que hi venen, però no hi guanyem res a nivell de Catalunya perquè el dèficit fiscal el patim tots els catalans. També hi perdem l'amortizació de les nostres infrastructures que es gasten fabricant productes per Espanya i que no ens reporten cap benefici.
+12
-6
resposta
Anònim, 30/06/2011 a les 14:20
Alerta
Anònim, 30/06/2011 a les 13:55

tens raó, a mi m'agrada que estigui neta la platja de Cadaqués, només faltaria, també m'agrada que estigui neta la de Estepona, Formentera i la de Fuenterrabía. El meu món no acava a Sant Carles de la Ràpita.
T'equivoques en canvi en allò que dius "a la meseta no hi aniries mai", mira, tros d'ignorant, hauries de tenir més respectes per altres pobles, bàsicament per què quan demanes respectes pel teu tindries una mica més de credibilitat. Castella és un lloc magnífic, un lloc amb una gran història, intelectuals reconeguts, patrimoni artístic i bona gent, i ho dic per què la conec. Pot ser si la coneguèssis no diries tantes xorrades, però clar, tu no surts de la platja de Cadaqués, aquesta que tant neta està amb el teus impostos, això si pagues impostos, per què amb la teva ignorància, de la qual et sents orgullòs, difícilment treballaras.
Desenrocat a barretina, treu-te les espardenyes, surt, viatja a Castella, admira les seves catedrals gòtiques, llegeix, Delibes per exemple, què era castellà, culturitzat, i veuras com tot plegat passa. ànims.
+11
-5
Para Anònim, 30/06/2011 a les 13:55
Anònim, 30/06/2011 a les 14:08
Tot és qüestió de temps perquè cada vegada la butxaca de més i catalans es troba més i més buida.


Cierto, cierto, cada vez veis menos la pela,pero no es el resto de España precisamente quien os la quita. Para empezar...no podría. Y de poder...nunca sin la mediación a comisión, de la clase dirigente catalana...desde Felipe V. ¿Te recuerdo con qué gobierno el déficit catalán ha alcanzado las cotas que hoy tiene?. ¿Te cito la fauna del "oasis catalán" imputada o sencillamente "pringada" en escandalos financieros?. ¿Hablamos del institucional 3%?. ¿De paraísos fiscales y herederos?. ¿De quien y porqué seguís pagando peajes?.

¿Gandules nerviosos que circulan por este foro?. Pues sí. Pero no precisamente los que te refieres.
+10
-8
Para Anònim, 30/06/2011 a les 13:13
Anònim, 30/06/2011 a les 13:55
Efectivamente. Hay datos. Muchos. Nunca se habla de las balanzas comerciales que en lo atinente a Cataluña es revelador que NUNCA las citen los "independentistas". Esta tiene un fuerte déficit con el "extranjero" que solo lo palia con el superavit "interno", producto de vender aproximadamente EL DOBLE de lo que compra. Por "extranjero" entiéndase de Pirineos para arriba. Y por interno, entiéndase "resto de España".

Sirva de ejemplo, y para quien se quiera enterar DE VERDAD:


http://www.c-intereg.es/informes_autonomicos/C-intereg_informes_autonomicos_catalu
ña.pdf



Y también hay otras "balanzas" a considerar. Como aclara Oliveres, para quien NO HAY DEFICIT EN GENERAL:


http://www.vozbcn.com/2009/05/24/7262/oliveres-cataluna-trato-espana/
+7
-3
Alerta
Anònim, 30/06/2011 a les 13:55
Els de Bonanova, com tothom, no els agrada pagar impostos, però es consolen pensant que la seva contribució servirà per tenir una platja de Cadaqués més neta, un aeroport internacional més competitiu, una universitat més avançada, una Barcelona més fashion, un raval més solidari, una autopista de més carrils, un xalet a la Cerdanya envoltat de verd, més controls d'alcoholèmia dels mossos, una ciutat menys congestionada, un metro més segur, etc. Volen que el govern inverteixi prop del seu entorn. I el que els refot més és que la meitat dels seus impostos es reinverteixen en autovies a la meseta on no hi aniran mai en sa vida, en aeroports que no duen enlloc i en subvencions a la ganduleria por la gracia de dios. I així com els de Bonanova pensen a tot el món modern, se sigui independentista o no. És clar que Espanya és diferent, per això la ganduleria que corre per aquest foro es posa tan nerviosa quan veu que cada vegada més gent veu clar que així no podem continuar. Tot és qüestió de temps perquè cada vegada la butxaca de més i catalans es troba més i més buida.
+3
-7
Al setciències de les 13:13
Anònim, 30/06/2011 a les 13:33
La teva lliçó magistral vindria a dir que el Corte Inglés et retorna el 10% de la quantitat que hi gastes perquè li compris més articles. On és el negoci? Si tant bon negoci és per què no ho proposes al del bar de la cantonada? Per què no ho fas tu amb un 10% del teu sou? Digues als productors de pernils de Salamanca que ens enviïn un 10% del seu benefici que el gastarem comprant-los pernils. Ets el més llest de casa teva noi?
+8
-7
segur què és tan senzill?
Anònim, 30/06/2011 a les 13:31
hauriem de mirar que pensa la ÚE arram d'un nou moviment de fronteres a Europa, el que diu el Tractat de Lisboa sobre els estats i les possibles secessions, el que passaria amb el posterior trencament de Bélgica, si Valonia passaria a ser França amb l'increment de població que li comportaria i el conseqüent increment del seu poder, El què pensaria alemnya d'això, si flades passaria a ser part d'Holanda o no. Quina maneda tindriem al sortir de la UE? Què passaria amb la part de duete soberà que hauriem d'assumir? la Seguretat Social? pensions? exèrcit? bufff.
Es podria obligar a totes les zones on no guanyaria el SI i que serien moltes a deixar de ser espanyols?
Sortiriem del foc per a caure en les brasses?
Que passaria amb el 60% de la nostra producció que es ven a Espanya?
Que passaria amb, per exemple, La Caixa i les 400 oficines que té al "país de lladres" que es Espanya

bufff. tan sols de pensar-ho em fa mandra.


Sortirem del foc per a caure en les flames
+3
-0
Encare hi ha molta tasca a fer
postfederalista, 30/06/2011 a les 13:24
Encara hi ha molta tasca a fer , no n-hi ha prou amb amb la perspectiva cada vegada més centralistadeles Espanyes del PSOE(PSC) i PP.Hi ha tasca a fer com ens demostra el moviment dels indignats. Cal gunayar mes espais entre les classes populars .
+8
-8
deuria saber
Anònim, 30/06/2011 a les 13:16
deuria saber-se també, que aquests suposats 20.000 euros són per a pagar serveis que presta l'estat. Una Catalunya independent gastaria moltíiiiiiiiiiiiissim més de 20.000 milions en: xarxa d'ambaixades arreu del mon, fronteres, exèrcit, etc etc etc...
o, pot ser l'Ikea té un "kit d'estat autoinstalable" per 10 o 15 euros?

au vinga, siguem seriosos
+11
-8
Para Anònim, 30/06/2011 a les 13:03
Anònim, 30/06/2011 a les 13:15
Lo siento majete, pero de momento TU eres quien chupa de la mia. Y cada vez más. ¿Adivinas cual es?.
+9
-8
resposta
Anònim, 30/06/2011 a les 13:13
No és veritat

Anònim, 30/06/2011 a les 12:16

El suposat dèficit fiscal català no té sentit, es reinverteix en altres llocs d'Espanya on, amb aquest diners, compren productes FETS A CATALUNYA. Algú té dades dels balanços comercials de Catalunya amb la resta d'Espanya?
+10
-6
resposta
Anònim, 30/06/2011 a les 13:11
No és veritat

Anònim, 30/06/2011 a les 12:16
vostè diu:El suposat dèficit fical intern català no té efectes negatius perquè es reinverteix a Catalunya mateix.

Be, jo visc a Castelldefels, me la pela Catalunya, Espanya i el sumsumcorda, Castelldefels és un poble amb un nivell de renda molt superior a la renda catalana i, per tant, EXIGEIXO que els diners que generem els castelldefelens siguien reinvertits EXCLUVISAMENT en la gent de Castelldefels. Animo als de la Bonanova, Teià, San Just i tots els pobles rics de Catalunya a fer el mateix.
No és la independència una simple i prosaica qüestió de diners? doncs apa, som-hi doncs.
+1
-1
França el país més malalt d'Europa
Anònim, 30/06/2011 a les 13:05
i la unitat més artificial del món, la de França, la de l'únic país del món que s'autoatorga l'unitarisme com la seva religió? com queda això...
+8
-9
Carambes
Anònim, 30/06/2011 a les 13:03
Més entendridor seràs tu quan se t'acabi la mamella.
+10
-5
Para Anònim, 30/06/2011 a les 12:16
Anònim, 30/06/2011 a les 12:36
Amb 20.000 milions que paguem, rics i pobres catalans a les arques espanyoles , tots aquests problemes durarien quatre dies. Tocarien a 40.000,- € anuals per cadascun del mig milió d'aturats que hi ha a Catalunya.


Resulta enternecedor como se puede creer en los Reyes Magos y en la cigüeña en el "oasis catalán".
+8
-6
No és veritat
Anònim, 30/06/2011 a les 12:16
El suposat dèficit fical intern català no té efectes negatius perquè es reinverteix a Catalunya mateix, i el contribuent tindrà moltes oportunitats de gaudir de la inversió que es faci amb els seus impostos. Ja ho saps, platges netes, bones carreteres, aeroports com Déu mana, gent neta, solidaritat amb els immigrants, efecte multiplicador de la renda, seguretat, etc. Deixant a banda un percentatge de solidaritat raonable que ningú discuteix, els espanyolistes de per aquí venen a dir que els rics catalans a més de ser solidaris amb els del seu propi entorn ho han de ser amb la resta d'Espanya, justificant i perpetuant aquest 20% d'ara. Només perquè ho diuen ells. També repeteixen la consigna de les comarques riques que generen no sé quant de PIB, sense tenir en compte que, llevat de Barcelona , les comarques més riques no són precisament les més poblades. On hi ha més
atur, delinqüència, marginació i on més necessitat de solidaritat hi ha és precisament en les comarques que algun despistat qualifica de riques. Amb 20.000 milions que paguem, rics i pobres catalans a les arques espanyoles , tots aquests problemes durarien quatre dies. Tocarien a 40.000,- € anuals per cadascun del mig milió d'aturats que hi ha a Catalunya.
+9
-1
Això, que podem esperar del PSC.
Charly Brown, 30/06/2011 a les 12:13
Això voldria saber jo, que ens proposa en concret el PSC.

Fis ara només sabem que está a favor de la única linia en català a l'escola catalana i de que Catalunya és una nació (en teoria).

Però sobre el nostre dret a l'autodeterminació sabem que esta arranglerat amb els falangistes, el PP i la mare que els va parir. I sobre el dret a que els espanyols no ens prenguin els diners per fer autovies gratuites a Madrid, AVEs i aeroports a l'Espanya castellana, i altres dispendis deixant Catalunya amb una merda d'infraestructures. Que en oensen i que proposen per solucionar això, però en concret.

La seva vella proposta d'un nou estatut per protegir les competencies catalanes ja veiem com l'han torejat a Espanya que una mica més i ens quedem en pilotes, la del cedir el canal valencia de TV3 a la Sexta també sabem com ha acabat, i les noves propostes del PSC no se l'es creu ni qui les genera.
+10
-3
indecencies
Anònim, 30/06/2011 a les 11:57
mentre hi hagi indecencies com l'AVE radial i deficitari pagat amb l'expoli dels catalans (9 viatgers a Cuenca), el millor que podem fer és abandonar el vaixell esppanyol.
+8
-7
resposta
Anònim, 30/06/2011 a les 11:48
resposta a Anònim, 30/06/2011 a les 10:53

El seu argument pel qual l'expoli no es dolent quan ho fan ballant sardanes i amb una barretina té bastant de supercial, per què demostra que acusar a valencias, balears, extremenys i asturians de lladres no és una qüestió de fons, si no tan sol una excusa per a dur a terme un objectiu, en aquest cas la independència, objectiu legítim, tot s'ha de dir.
Algú hauria de preguntar-se si, la mala imatge que tenim arreu d'Espanya no té en aquest tipus d'arguments un origen clar.
No crec que per a defensar la independència s'hagi de usar arguments tan peregrins.
+11
-6
resposta
Anònim, 30/06/2011 a les 11:37
resposta a Anònim, 30/06/2011 a les 10:53

El seu argument pel qual l'expoli no es dolent quan ho fan ballant sardanes i amb una barretina té bastant de supercial, per què demostra que acusar a valencias, balears, extremenys i asturians de lladres no és una qüestió de fons, si no tan sol una excusa per a dur a terme un objectiu, en aquest cas la independència, objectiu legítim, tot s'ha de dir.
Algú hauria de preguntar-se si, la mala imatge que tenim arreu d'Espanya no té en aquest tipus d'arguments un origen clar.
No crec que per a defensar la independència s'hagi de usar arguments tan peregrins.
+10
-6
resposta
Anònim, 30/06/2011 a les 11:27
resposta a Anònim, 30/06/2011 a les 10:53:

aleshores, seguint el seu argument i en coherència amb ell, vostè estarà d'acord en que els catalans que vivim en zones amb dèficit fiscal (expoli, segons el llenguatge nacionalista) i els quals el marc nacional-mental ens la bufa, tenim TOT EL DRET a voler o bé deixar de ser Espanya o deixar de ser Catalunya, tal com la entenem actualment.
Per que clar, replantejar tot el marc actual té un principi, però, qui sap qui serà el final...

Pot ser la partició de Catalunya? el temps ho dirà...
+12
-8
diferències
Anònim, 30/06/2011 a les 10:53
L'argument per la independència és ara tan emocional com econòmic, i això el fa ja quasi majoritari. Però si només fos econòmic,també existiria a Madrid. La diferència és el marc de referència. A un madrileny no li molesta que la major part dels seus impostos s'inverteixin a la resta de Castella, ni fins i tot a Catalunya (si fos el cas, que no ho és) doncs són el seu marc nacional. Però sí li molesta que s'inverteixin al Marroc o a Guinea. A mí no em molesta que recursos nostres s'inverteixin a zones deprimides de Catalunya però sí d'Andalusia o Castella, o si es fés a Sicília o Tunis. La diferència és que segurament aquests darrers estarien agraïts i els espanyols a més insulten.
+17
-21
resposta
Anònim, 30/06/2011 a les 10:22
resposta a Anònim, 30/06/2011 a les 09:17:
1º.-Quina és la Catalunya "pobra" i la Catalunya "rica"?
resposta: el 70% del pib i el 75% de l'IRPF el generen 5 comarques, les quals pateixen un dèficit (expoli en llenguatge nacionalista) de més del 12%.
2º.-n'estic tip que m'enviïn un milió i mig d'immigrants en deu anys:
resposta:aquest milió d'inmigrants estan cuidant dels nostres fills i avis, netejant cases, recollint fruita i altres feines penoses que els d'aquí no en volen ni parlar-ne.
3º.- ni que la meva policia no tingui competència en immigració ni fronteres.
resposta: la guardia civil i la cos nacional de policia són cossos molt preparts. amb moltíssima experiència i un gran reconeixement internnacional i és una gran sort que la nostra seguretat estigui en les seves mans, si tu no els sents com a teus és el teu problema. De fet va ser la guàrdia civil que va haver de venir a detenir lladres quan va haver-hi la plaga de robatoris als pobles.
4º.-LA Banca? això es graciós..si som independents centenars i centenars d'oficines bancàries arreu d'Espanya passaran a ser "bancs extrangers", ja vols això? què em pensa en Vilarasau de tot plegat?
5º.-Jo no tinc la veritat absoluta, tan sols sóc pragmàtic i tot això de què la Independència ens portarà a la Terra promessa em costa de creure..
salutacions
+11
-3
CyU sempre juntets
Anònim, 30/06/2011 a les 09:34
Això de donar-li la culpa de tots els mals a Unió ja no cola. CyU són dos partits amb els papers de poli bo i poli dolent ben establerts, peró en el fons són la mateixa cosa.
+22
-9
Explica-m'ho
Anònim, 30/06/2011 a les 09:17
Quina és la Catalunya "pobra" i la Catalunya "rica"? Jo sóc ric i vull que els meus impostos beneficiïn el territori per on faig la meva activitat, i n'estic tip que els meus impostos se'n vagin cap a l'Espanya que se'ns pixa a sobre, i n'estic tip que m'enviïn un milió i mig d'immigrants en deu anys sense que el meu país pugui dir-hi ni piu, com n'estic tip d'haver de fer una inversió doble que altres empresaris de la resta d'Espanya per obtenir el mateix benefici, i em fot que l'Espanya cavernària no inverteixi en les infrastructures que necessito per la meva activitat econòmica, i em dóna pel sac que el govern del meu país no tingui competència per a la formació de salaris, ni que la meva policia no tingui competència en immigració ni fronteres, ni en la lluita contra el crim organitzat que assalta els nostres polñigons i la nostra pagesia, ni en la regulació de la banca que després de dilapidar els nostres estalvis finançant una bombolla de ciment ara ens nega els recursos necessaris per aixecar aquest país. Si tu et vols quedar a Espanya, tu mateix, però no ens vinguis en demagògies castisses ni en fandangos de carrer.
+16
-17
perversió
Anònim, 30/06/2011 a les 08:43
Sr. Cot, molts catalans tampoc voldrien el trencament de Catalunya, i ho fariem símplement per motius identitaris, què li semble il.legítim?
+13
-1
Sofitel
Anònim, 30/06/2011 a les 08:42
Els comportaments del Sr. de l'U indiquen que estem davant de la versió espanyola del DSK, però sense els brillants coneixements de l’economia i fluxos monetaris mundials, reduïts en aquest cas molt particular en l’èxit de l’economia estrictament personal i benefici exclusivament propi.

Si queda alguna engruna de moral i ètica en la nostra societat (bàsicament, entre els dirigents dels mitjans de comunicació, els quals ho saben tot però no ho publiquen), la vida pública d’aquest defensor de l'unionisme espanyol hauria d’acabar de la mateixa manera com ha acabat la de l’home francès.

+18
-21
qüestions
Anònim, 30/06/2011 a les 08:06
és sostenible crear una nació en base a un presumpte agravi econòmic?
Per a tenir una certa estabilitat, una societat no ha tenir uns certs valors comuns: socials, identitaris, religiosos?

tot plegat em sembla una mica superficial...
+25
-29
jo tampoc
Anònim, 30/06/2011 a les 07:59
Aquest motius per a no formar part d'Espanya també són extrapolables per algunes zones de CAT per a no formar part d'una Catalunya independent.

Visc en una zona amb un expoli fiscal del 12% per part de la Catalunya pobre.
Per quà no parlem de tot plegat...?
+26
-29
indivisibilitat
Anònim, 30/06/2011 a les 07:56
No crec en la "indisoluble unitat" d'Espanya, com tampoc
crec en la "indisoluble unitat" de Catalunya.
Jo crec que això acabarà amb una Catalunya del Nord independent i una Catalunya del sud unida a la resta d'Espanya.
Jo visc en una zona, per cert de les més riques de CAT, on el nacionalisme català té poca presència. Qui ens pot obligar a formar part d'una Cat independent?
NINGÚ.
+18
-13
Sr. Mas, col.laborador de l'espanyolisme miserable
Anònim, 30/06/2011 a les 06:23
Sr. Mas, quant temps més hem de continuar mantenint als ganduls i borratxos espanyols? Paguem impostos per donar de beure a la colla del zapaetero-rajoy, tal para cual? España, avui dia, no es res més que una gran miseèria econòmica i mental
+17
-3
Caralsol
Lidia, 30/06/2011 a les 05:57
Comencem a estar en el punt de no retorn. La realitat té tants punts de contacte amb el pas del franquisme a la democràcia que és lògic pensar que els unionistes que vulguin seguir vivint a Catalunya dins la normalitat faran canvi de jaquetes, segur. Altrament, quedaran en el mateix reducte de persones que amb les seves ulleres de sol i els seus pollastres encara canten el cara al sol.
+26
-1
L'ultima parada de l'unionisme de Ciu és el pacte fiscal
Serenor, 30/06/2011 a les 02:39
La U seguirá, el que queda per veure és en quines condicions.

Sé de bona font que en Duran i els duranistes ja no convencen la seva claca amb la mateixa facilitat. El seu poder és per tradició i respecte al que ha estat la seva figura, però les circumstàncies econòmiques i polítiques ja no l'acompanyen, i ja s'ha rodolat massa pendent com per que puguin tornar on eren en temps d'en Pujol. Es altament provable, que en Duran politicament "pasi a millor vida" en cas de fracassar les negociacions sobre el "pacte fiscal". El fracas d'aquest és la possibilitat més previsible. La caberna treurá foc i merda, els ultres faran correr tinta, i en Rajoy amb un PP infestat de neo-fatxes s'hi negará.

Com és dificil que en Duran abdiqui de les seves idees i es converteixi llavors li tocará el retiro al temps que altres d'Unió en demanen el cap en una safata.
+7
-26
Opinio
Anònim, 30/06/2011 a les 00:35
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+41
-2
Sobre la U de CiU
marcc, 30/06/2011 a les 00:27
Sobre CiU, dins d'Unió vull remarcar que el senyor alcalde de Vic i d'altres es posicionen de manera clarament favorable a l'independentisme. Em penso que pel fet de passar massa temps a Madrid el senyor Duran està madurant a un ritme diferent al del seu propi partit i en uns mesos es pot veure sol com un mussol.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: