Actualitzat el 29/06/2011 a les 00:01h

Uns resultats que han de fer reaccionar

Des del més profund respecte a totes les formacions politiques i a tots els vigatans i vigatanes, tant si varen votar una opció política o una altra, o si no varen anar votar, pels respectables motius que els feren prendre aquesta decisió, l’anàlisi dels resultats de les passades eleccions municipals a la ciutat de Vic ens ha de fer qüestionar profundament quines són les causes que varen portar als mateixos i no ens poden deixar indiferents, en especial als grups que no varen acabar d’assolir les seves expectatives. És una situació que exigeix una reflexió a fons per tal d’analitzar, cadascú des de la seva perspectiva i valoració pròpia, evidentment, un mapa i escenari que anys enrere era poc pensable a Vic.

Penso que cal fer autoanalisi i autocrítica i assumir cadascú la part de responsabilitat. L’opinió de la gent quan se’ls convoca a les urnes, manifestada lliurement amb el seu vot, és fruit d’un seguit de valoracions i opinions, pensades, raonades, de les situacions quotidianes de la vida ciutadana, a vegades, també és cert, esbiaixades o influenciades per falses informacions o rumorologia no contrastada.  

Per què una formació politica com CiU no ha estat capaç de millorar els seus resultats, mentre a la resta del país ha tingut un notable creixement? Per què PXC experimenta un progressiu creixement? I la desfeta del PSC?  

És competència dels analistes respectius, evidentment, no aplicar el qui dia passa any empeny, sinó afrontar amb rigor i fermesa el tema, i a partir dels dèficits detectats reconduir la situació amb les accions de canvi i millora que la població demana. Cal escoltar la vox populi, encara que no sempre és possible donar la resposta o sol·lució esperada, per diferents causes, evidentment.

A manera de carta oberta a la ciutadania, crec que han de fer arribar opinions i respostes i arguments que ajudin al diagnòstic, perdoneu per utilitzar el terme mèdic, des de l vessant critic constructiu i participatiu, ja que el que necessitem és una ciutat el màxim de cohesionada, acollidora, integradora i que respecti i faci respectar els drets i deures de totes les persones, i amb un model clar, acceptat i de progrés pels que en formen part com a present i com a futur.

A l’hora de començar a apuntar possibles causes, i si féssim una mena de brainstorming, de ben segur que el ventall seria molt ampli, i abastaria tant les persones que porten les accions de govern com a les politiques dutes a terme, com el funcionament de la política i els partits, la situació de crisi econòmica i social, l’atur, el desencís, el vot de càstig (a qui?, a què?, per qué?)... i moltes altres qüestions que el dia a dia del viure i conviure a la ciutat va generant i que la ciutadania ha de fer arribar als seus gestors i governants. La ciutat es fa entre tots i la participació és clau i seria bo no nomes a les cites electorals si no que en el dia a dia es pogués avançar junts.

Però el que és ben cert és que com a ciutat, i com a país, no podem quedar-nos insensibles i immòbils davant la realitat dels resultats. Cal reflexionar, analitzar i reaccionar, amb visió de futur immediat.

Navega per les etiquetes

eleccions municipalsCiU

COMENTARIS

+0
-0
Respecte
Anònim, 30/06/2011 a les 23:41
Aquesta frase amb què comences l'article, "des del respecte a totes les formacions polítiques", també inclou les formacions polítiques racistes, feixistes i anticatalanes?
Pots respondre?
Sempre és bo de saber a qui tens respecte.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Xavier Farrés
Sóc  llicenciat en Medicina i Cirurgia per l'Universitat Central de Barcelona, diplomat en Gestió d'Atenció Primaria per l'Universitat de Barcelona i màster en Salut Mental per la mateixa Universitat i també diplomat en Medicina Psicosomàtica i psiquiatria d'enllaç.
Professionalment exerceixo com a Metge de Família al CAP El Remei a Vic. Formo part de la junta comarcal del Col.legi de Metges de Barcelona a Osona. Sóc president de l'AMPA del Col.legi Pare Coll de Vic. Responsable mèdic de l'Hospitalitat de la Mare de Deu de Lurdes d´Osona.
A nivell polític sóc president comarcal d'Osona d'UDC, i de la Sectorial de Sanitat, conseller nacional i vocal de l’Executiu de Barcelona Comarques. Membre de la Comissió de Sanitat de l'Associació Catalana de Municipis, membre de Consell Rector de l'Agencia de Salut Pública del Departament de Salut i de la Comissió interdepartamental de la Sida.
Freqüents col•laboracions en tertulies i debats de radio i televisions comarcals i col•laboracions en mitjans escrits.
Des dels diferents entorns i àmbits em que em moc, m'empeny la voluntat de servir i treballar per les persones, els valors, la ciutat i el país.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: