Diumenge, 3 de juliol de 2011 | 12:19
Vostè es troba a: Inici > Política >

Chacón: "Cal acabar amb el model neoliberal, del que el PP és responsable" 

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La ministra critica amb duresa el pacte entre CiU i PP a Catalunya
Chacón: "Cal acabar amb el model neoliberal, del que el PP és responsable" 
Política 02/07/2011 15:12
La ministra de Defensa, Carme Chacón, ha criticat amb duresa el pacte entre CiU i PP. En l'obertura a Badalona de l'assemblea del PSC de Barcelona, la ministra de Defensa s'ha acarnissat també amb la política neoliberal del partit de Rajoy, al que ha censurat que sempre efectuï "intervencions amb zero propostes i demanant eleccions anticipades".
chacon
Davant uns 200 militants, Chacón ha lamentat que CiU "oblidi la nació catalana, l'himne i la bandera quan té la possibilitat d'aconseguir un pacte amb el PP a nivell estatal, autonòmic o local".

"Malgrat les signatures contra Catalunya del PP, quan hi ha possibilitats de governar, CiU s'oblida de la nació, la bandera i l'himne. És igual si és en àmbit local, autonòmic o estatal: sempre que poden, CiU i PP s'uneixen", ha dit en l'obertura a Badalona de l'assemblea del PSC de Barcelona.

Per a ella, "l'exemple més dur" d'això en la política local és precisament Badalona, per la qual cosa ha acusat a la federació de no haver impedit amb els seus vots que l'alcaldia fora per al popular Xavier García Albiol malgrat el seu discurs sobre la immigració.

Durant el seu discurs --al que ha assistit el ja ex alcalde, el socialista Jordi Serra--, Chacón ha criticat "pactes vergonyosos" com aquest, al·legant que el PP ha atiat l'odi cap a l'immigrant, en un país que s'ha enriquit amb la diversitat", ha dit.

"I CiU li ha donat un premi a Badalona --ha insistit--. I serà corresponsable després de 30 anys d'una ciutat que ha tingut les mateixes dificultats que altres ciutats en crisis".

Les polítiques del PP

Chacón ha dit que els populars "han demostrat que podran ser l'alternança, però no l'alternativa", i ha enaltit a un PSOE que, ha dit, "ha pres la iniciativa i ha fet autocrítica".

Així, ha criticat que el PP intenti "no estrendre una mà, ja que ells pensen que quant pitjor els vagi als espanyols, millor els va a ells". "Són els més responsables de la situació econòmica", ha afegit.

"Cal acabar amb el model neoliberal que ha portat a aquesta economia. I el govern del PP ha estat més responsable que ningú del model que ens ha portat a aquesta crisi", ha assegurat en referència als anys de govern de José María Aznar.

Més formació qualificada

En aquest sentit, ha responsabilitzat als populars d'haver creat un mercat sense regles i de fomentar una joventut "que va trobar diners fàcils en sectors com l'immobiliari i els serveis, i que ara ha de formar-se com a treballadors qualificats".
Santi Vidal
03/07/2011
Diu la Sra. Chacón que "cal acabar amb el model neoliberal del que el PP és responsable", però oblida afegir " i que el PSOE ha sigut corresponsable els últims set anys".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1