Dilluns, 4 de juliol de 2011 | 12:19
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Christine Lagarde substitueix Dominique Strauss-Kahn al capdavant de l'FMI

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La ministra francesa de finances dirigirà l'entitat durant cinc anys
Christine Lagarde substitueix Dominique Strauss-Kahn al capdavant de l'FMI
28/06/2011 20:05
Christine Lagarde, directora del FMI
El consell executiu del Fons Monetari Internacional (FMI) ha triat a la ministra francesa de Finances, Christine Lagarde, com a nova directora gerent del fons per als propers cinc anys, segons ha informat la institució en un comunicat.
Lagarde, que prendrà possessió del seu càrrec el proper 5 de juliol, substitueix Dominique Strauss-Kahn al capdavant de l'FMI, que va dimitir del seu càrrec després de ser acusat d'intent d'agressió sexual, la qual cosa la converteix en la primera dona que lidera la institució des de la seva creació en 1944.

"Segons el perfil del candidat que havia estat establert, el Consell Executiu, després d'analitzar tota la informació rellevant sobre les candidatures, ha procedit a seleccionar Lagarde per consens", anuncia.

La candidatura de la ministra francesa de Finances s'ha imposat finalment a la del governador del Banc de Mèxic, Agustín Carstens, després que aquest dimarts països com Estats Units, Rússia o Brasil anunciessin públicament el seu suport a Lagarde.
Amb l'elecció de Lagarde, els 24 països que formen part del consell executiu de l'FMI i que representen els 187 estats membres del fons donen per conclòs el procés de selecció iniciat el passat 20 de maig.

En concret, l'FMI assenyala que el consell executiu i els responsables de la institució es van reunir entre 20 i el 23 de juny amb els dos candidats, que van tenir l'oportunitat de presentar tota la informació rellevant de les seves candidatures específiques. Llavors, el consell va acordar que tots dos eren "candidats qualificats" i l'objectiu era seleccionar un per consens.

Lagarde, de 55 anys, ha estat ministra de Finances de França des de juny de 2007, encara que anteriorment havia exercit durant dos anys com a ministra de Comerç Exterior. A més, ha tingut una carrera "extensa i notable" com advocada laboralista i antimonopoli, sent sòcia i presidenta de la firma internacional d'advocats Baker & McKenzie.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1