Dilluns, 4 de juliol de 2011 | 12:33
Vostè es troba a: Inici > RSC >

Un nou sistema de reciclatge permetrà recuperar el 100% dels 'tetrabrik'

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El polietilè dels envasos serveix d'energia per a la planta
Un nou sistema de reciclatge permetrà recuperar el 100% dels 'tetrabrik'
28/06/2011 22:26
Teta Briks reciclats
EuropaPress.- La planta de reciclatge d'envasos de Castellbisbal (Barcelona) ha presentat aquest dimarts un sistema pioner per al reciclatge dels 'tetrabrik' que permetrà recuperar el 100% dels materials.
L'empresa de processament i envasat d'aliments Tetra Pak, la paperera Stora Ensoa i Ecoembes duen a terme el nou procés, basat en la pirólisis, i que permetrà per primera vegada aprofitar de forma separada el paper, el polietilè i l'alumini d'aquests envasos.

D'aquesta manera, la fibra de paper es converteix en paper reciclat, mentre que l'alumini es converteix en nous llistons llestos per a altres aplicacions i el polietilè, convertit en gas, proporciona energia a la mateixa planta que realitza el procés.

Els envasos de Tetra Pak estan fabricats en un 75% amb paper, mentre que el plàstic que permet que l'envàs sigui estanc suposa un 20% dels materials i l'alumini, necessari com a barrera de protecció contra la llum i l'aire, ocupa el 5% restant.

La iniciativa ha rebut el premi de la Unió Europea (UE) 'Best of the Best' en els projectes Life-Environment, i el projecte ha comptat amb el respatller del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI), la Comissió Europea i el Ministeri d'Indústria d'Espanya.

Stora Enso, per la seva banda, preveu implantar aquesta tecnologia a escala industrial amb una inversió de 10 milions d'euros, així com recolzar la implantació de la mesura en altres països.

Ecoembes calcula que cada any es posen al mercat espanyol entorn de 6.000 milions d'envasos de Tetra Pak, mentre que en 2010 es van reciclar 71.000 tones d'envasos, el 53,3% dels envasos consumits.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1