Dilluns, 4 de juliol de 2011 | 12:24
Vostè es troba a: Inici > Notícia del dia >

Llibertat amb càrrecs i sense fiança per Teddy Batista i dos directius de la SGAE

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Investigació d'un presumpte desviament de fons en la societat d'autors
Llibertat amb càrrecs i sense fiança per Teddy Batista i dos directius de la SGAE
Notícia del dia 03/07/2011 21:20
El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha decretat, després de prestar-los declaració i escoltar a la Fiscalia Anticorrupció, llibertat amb càrrecs i sense fiança per Teddy Bautista, president de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE), i per als altres dos directius interrogats, el director general Enrique Loras i el director financer Ricardo Azcoaga. Se'ls acusa d'un presumpte desviament de fons a través d'un entramat d'empreses vinculades a la citada entitat.
teddy2
El magistrat els imputa delictes continuats d'apropiació indeguda que qualifica com "d'especial gravetat atès el valor de la defraudació" (penat amb fins a sis anys de presó) i administració fraudulenta (fins a quatre anys de presó).

A més, en el cas de Bautista, Ruz li acusa de la comissió d'un delicte societari a causa de la "negativa o impediment" als socis de l'exercici dels drets d'informació i participació.

El magistrat continua prenent declaració a la principal accionista de l'empresa Microgénesis, Elena Vázquez, i el seu director financer, Celedonio Martín.

Els quatre detinguts restants --el director general de la SDAE, José Luis Neri i la seva esposa María Antonia García Pombo, la germana d'aquesta, Eva, i un dels socis directors de Microgénisis-- no passaran a disposició judicial fins a aquest llunes.

Prohibició d'abandonar el territori espanyol

En el seu acte, fet públic aquest diumenge, el jutge especifica com a mesures cautelars la prohibició d'abandonar el territori espanyol i l'obligatorietat de fixar un domicili on puguin ser localitzats. A la vista de les circumstàncies d'especial "arrelament a Espanya" dels directius de la SGAE, no considera que existeixi probabilitat de fugida.

A més, Ruz especifica que mantindrà el secret de sumari sobre la causa durant el temps necessari per evitar que es frustri el resultat de la investigació i concreta que almenys es perllongarà fins que declarin tots els detinguts.

Catorze registres

Segons es desprèn de l'acte, les perquisicions han conduït a l'entrada i registre de 14 domicilis de particulars i empreses, entre elles la seu de la pròpia SGAE. A més, ha ordenat el bloqueig de comptes i la prohibició de disposar de propietats mobiliarias i immobiliàries a determinats imputats.

Tots ells van ser detinguts divendres passat arran de la investigació duta a terme des de 2010 per la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil i la Fiscalia Anticorrupció.

Aquest matí, després de romandre en dependències de l'Institut Armat des de la tarda del divendres, van ser traslladats a l'Audiència Nacional on es van sotmetre a l'interrogatori del jutge i del fiscal anticorrupció José Miguel Alonso que, en el cas de Baptista, es va perllongar durant gairebé quatre hores.

Les diligències sobre la SGAE van arrencar al març de 2010, moment en el qual el titular del Jutjat Central d'Instrucció número 5, llavors Baltasar Garzón, va rebre una denúncia presentada per la Fiscalia Anticorrupció.

A partir d'aquest moment, Anticorrupció i la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil han desenvolupat una detallada investigació que ha culminat en la detenció de nou persones.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1