Dilluns, 4 de juliol de 2011 | 12:24
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Alemanya demana a Grècia que apliqui "amb urgència" el pla de privatitzacions

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El segon rescat grec
Alemanya demana a Grècia que apliqui "amb urgència" el pla de privatitzacions
Economia 03/07/2011 10:11
El ministre de Finances alemany, Wolfgang Schaeuble, ha demanat que els esforços per concretar el proper tram d'ajustos econòmics per Grècia, aquesta tardor, han de continuar "sense interrupció", però exigeix al govern grec que acceleri el pla de privatitzacions pactat.  La UE va aprovar ahir un pla de 12.000 milions d'euros a Grècia per evitar la seva fallida.
wolfgang
Schaeuble valora que el Parlament grec aprovés les noves mesures de reajustament, la qual cosa va servir per finalment donar el vist i plau als préstecs de l'exterior.

"Després de l'alliberament del cinquè tram (de préstec) per part dels països de l'eurozona i el (Fons Monetari Internacional) FMI, el proper pas ha de ser abordat amb decisió. Les mesures aprovades a Atenes han de ser aplicades ràpidament. Les privatitzacions, per exemple, han de ser aplicades sense retard", ha dit el ministre.

Schaeuble insisteix que han de continuar els treballs per a un nou pla a Grècia. Això implica la inclusió del sector privat, "que hi haurà una voluntària contribució substancial al proper programa per a Grècia", afegeix.

Marcatge al pla

"El pas per al nou programa pot per tant quedar complet abans de la publicació del proper tram a la tardor (...) sempre que l'aplicació del programa a Grècia es desenvolupi com està previst".

Hores abans, els ministres d'Economia de l'eurozona havien aprovat durant una teleconferència extraordinària el desemborsament d'ajuda. Han ajornat a les "properes setmanes" la decisió sobre el segon rescat a l'espera de definir la contribució de la banca. L'Eurogrup tornarà a reunir-se el proper 11 de juliol per tractar de definir les grans línies d'aquest segon rescat
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1