Salvador Cot | Actualitzat el 03/07/2011 a les 23:59h

Junqueras ha fet una macedònia

Oriol Junqueras diu que l'executiva que proposa serà una "falange macedònia", en relació a les unitats militars compactes que van proporcionar el qualificatiu a Alexandre el Gran. Potser sí, el temps ho dirà. De moment, el que hi ha és una macedònia de les de per aquí, barreja de tres o quatre tipus de fruita servides amb el seu propi suc.

Després dels resultats de les municipals, Junqueras tenia tots els números per ser, de forma inevitable, el pròxim president d'ERC. I ho podia ser després d'una victòria contundent -a la macedònia de Macedònia- o en base a barrejar les fruites de temporada per servir-les de postres -a la macedònia d'estiu. I Oriol Junqueras és català, tal i com recordava ahir Quico Sallés.

Junqueras és un personatge conciliador. Tant, que és l'únic que no s'ha buscat problemes amb ningú durant tots aquests anys de tripartits, trasbalsos i escissions a ERC. L'estratègia de la macedònia li garanteix una tranquil·litat aparent entre les famílies del partit, que conserven les seves quotes després de les batusses subterrànies d'aquests dies. Unes escaramusses que, per cert, han produït un sol mort: Joan Ridao. Junqueras se n'ha sortit, de moment, però el pacte implica que no podrà alterar els ingredients sense obrir una guerra.

COMENTARIS

+0
-1
Ignominia professional
Anònim, 04/07/2011 a les 17:20
Salvador, amb aquest baix nivell que demostres, no m'extranya que no guanyessis les eleccions a degà del col·legi de periodistes. De fet, em pregunto com vas tenir la barra de presentar candidatura. És més, em pregunto com no tens vergonya de publicar una columna tant pobre.
En fi, suposo que el periodisme que tenim també és un clar reflex de la decadència d'aquesta societat.
+1
-3
Renovació total
Anònim, 04/07/2011 a les 15:35
El partit necessita una renovació total i absoluta, sinó no tirarà endavant. Us recomano que llegiu el manifest de renovació ERC ja que aquests punts que hi fica al manifest crec que son la base per tirar endavant la nova ERC que entre tots hem de reconstruir.


http://www.renovacioerc2011.cat/

+1
-3
Vers la polvorització
Carallot, 04/07/2011 a les 15:35
Tenint en compte que es podia esperar perfectament un trinxat o un "picadillo", assolir el nivell de macedònia ja és un gran avenç. El fet que a Macedònia sempre hagin acabat fatal, entronca perfectament amb la dinàmica d'aquest partit. Algun dia Catalunya serà un país normal, esperem-ho. Però, en un país normal hi cap ERC?
+7
-2
Amunt l'Esquerra!
Anònim, 04/07/2011 a les 15:13
Doncs a mi m'encanta la Macedònia. Endavant les atxes Oriol!!
+4
-4
foc nou
Anònim, 04/07/2011 a les 14:07
oriol què no has entès?Ves a la base i escull gent sana i sincera que en tens un munt¡¡¡Oblidat de calabria
+10
-5
ERC SI, Oriol Junqueres també!!
olodelbages, 04/07/2011 a les 13:36
Jo crec que si l'Oriol surt escollit juntament amb tota la seva candidatuta, s'estaran posant les bases perquè ERC sigui el partit tan desitjat que tots els independentistes voldriem veure: transversal i aglutinador, amb polítique de centre-esquerra, amb molta activitat municipal i CLARAMENT independentista... amb un primer objectiu inalienable: portar-nos cap a la independència.

Tot el que no sigui això, per mi no tindrà sentit res del quie faci aquest partit.

Encoratjo a tots els militants a no posar pals a les rodes i a col·laborar amb l'equip de n'Oriol.

I si us plau... deixeu estar en pau als altres partits independentistes; que facin la seva... si es fan les coses be, tot caurà pel seu propi pes i les coses poden tornar a on eren...

Salut i Independència!!!
+8
-9
Al "Militants"
Jaume (Gràcia), 04/07/2011 a les 11:41
En primer lloc, aprèn a escriure. Les múltiples faltes d'ortografia, denoten un escandalós menyspreu per la Nostra Llengua Nacional.

En segon lloc, i dedicat també els "treballadors" de Calàbria, que es dediquen a posar punts negatius als comentaris que diuen la veritat: simplement s'ha ajuntat una mica d'un grup i una mica de l'altre. Això és el que s'ha fet sempre, amb els resultats desastrosos que ja coneixem. Com pot representar una FRACASSADA com l'anna simó una opció de canvi i renovació? Com es pot parlar de canvi sense FER FORA el vendrell i els seus sequaços com a alliberats del partit? Quan es faci això, llavors (i només llavors) es podrà parlar de renovació i canvi. Fins aleshores, només és el mateix.

Si us plau junqueras: ja que ens has DECEBUT, almenys no enganyis la gent.
+4
-8
Critics
Militant, 04/07/2011 a les 11:29
Si Esquerra fos com els altres partits la majoria d'opinadors esterian sensa argumens,don tots sabem que la cupula la posan ha dit hi totom calladet.
Per lo que beig ja molta BEBORREA mental,en tots els partits hian diferens criteris hi formes de pensa,d'altra manera seria una dictadura.
Si Junqueres es capaç d'aplagar les diferentes sensivilitats,sera una feina molt ben feta,hi es la unica.
El ho els que tinguin una formula unica hi excluien de les altres sensibilitats,que le proposin ho degim de criticar de una forma molt barruera
+16
-16
Home de Palla
Clarividència, 04/07/2011 a les 09:45
Oblideu que Junqueras és del clan del Baix Llobregat d'ERC i aixó vol dir que és un home d'en Vendrell, el Rasputin d'ERC, el qui li ha fet la feina bruta a Puigcercós. Unin sectors antagònics, unin Salvador amb Amorós, la Simó, etc, que no enganxen ni amb pega, la unica cosa que fareu és accelerar la destrucció del Partit que, del de 1931 només en resten les sigles.
Entre tots plegats no sumen, resten. En lloc de fer política discuteixen entre ells i es vigilen i controlen. En lloc de fer política, fareu pena.
+18
-17
Insultar la intel.ligència
Jaume (Gràcia), 04/07/2011 a les 09:07
El Junqueras ha insultat la intel.ligència dels militants d'ERC, dels seus votants, i dels que creien que realment faria net i encetaria una nova etapa a ERC.

Simplement, ha fet el que s'ha fet fins ara: repartir la menjadora entre els 2 grups de sempre: els esborros del puigcercós, i els que no ho són. Si això és renovació i transparència... quina pena.
+18
-14
votants fastiguejats
Anònim, 04/07/2011 a les 08:54
Una macedònia insulsa, on no t'hi tiraries de cap. No fa venir gana.

Per què hi ha tanta distància entre el que pensen els caps dels partits i els votants?

No surten d'un cercle (petit) de militants?

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: