Dimarts, 5 de juliol de 2011 | 14:42
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Una francesa denunciarà que Strauss-Kahn va intentar violar-la

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
L'exdirector del FMI reacciona demandant-la per calúmnies
Una francesa denunciarà que Strauss-Kahn va intentar violar-la
05/07/2011 07:07
TRISTANE
Els problemes de Dominique Strauss-Kahn amb la justícia s'estenen a França, amb l'anunci d'una doble denúncia: la periodista Tristane Banon la presentarà avui contra ell per intent de violació, i els advocats de l'exdirector del FMI la portaran a ella davant els tribunals per calúmnies.
És la segona vegada que l'escriptora anuncia una demanda per uns fets que es remunten al 2003. Al maig va fer marxa enrere per «no sentir-se instrumentalitzada per la Justícia americana», segons el seu advocat, que ha descartat la «agressió sexual» per tractar-se d'un delicte que ja ha prescrit.

Ara diu que no pot suportar que la tractin de mentidera ni veure Strauss-Kahn gaudint de la seva llibertat.

Banon va explicar la seva història en el 2007, però fins ara no s'havia decidit a actuar. Segons ella, la va portar a un apartament i, després de realitzar una entrevista, la va tirar al sòl i va intentar violar-la.

Immediatament després de saber de la denúncia, Dominique Strauss-Kahn va anunciar en un comunicat haver encarregat als seus advocats francesos la presentació d'una demanda per «denúncia calumniosa» contra la periodista, que «evoca uns fets imaginaris».

Les seqüeles de l'escàndol Strauss-Kahn criden també a les portes de l'Elisi. El ministre de l'Interior, Claude Guéant, considera «fora de qüestió que algú a França pogués manipular a la Justícia americana» i es pregunta «què tenen a veure les acusacions contra Strauss-Kahn amb el fet que el president condecorés amb la Legió d'Honor al cap de policia de Nova York». Va ser la seva resposta a les acusacions d'alguns socialistes que han trobat sospitoses les vinculacions del Govern amb el grup hoteler francès propietari del Sofitel novaiorquès.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1