Diumenge, 10 de juliol de 2011 | 14:50
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Alerta de tsunami per un altre terratrèmol a Japó

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El sisme en el norest del país ha estat de 7,1 graus
Alerta de tsunami per un altre terratrèmol a Japó
Societat 10/07/2011 10:05
Un terratrèmol de 7,1 graus en l'escala Richter ha sacsejat el noreste de Japó, segons ha informat l'agència de notícies japonesa Kiodo. En aquesta zona es troba la central nuclear de Fukushima-1, els treballadors de la qual han estat evacuats després que s'emetés una alerta de tsunami per part de l'Agència Meteorològica de Japó.
9terratrèmol-japon
Posteriorment, l'Agència ha assenyalat que s'espera que les ones aconsegueixin únicament els 50 centímetres d'altura, mentre que el canal de televisió japonès NHK ha informat que la central no s'ha vist afectada per aquest nou sisme.

El terratrèmol ha tingut el seu epicentre a una profunditat d'uns 10 quilòmetres prop de la costa norest del país. NHK ha assenyalat que fins al moment no hi ha informes sobre danys personals o materials.

Aquesta zona del país va ser devastada el passat 11 de març a conseqüència d'un terratrèmol de nou graus en l'escala Richter i un posterior tsunami amb ones de fins a deu metres d'altura. A conseqüència dels mateixos, la central nuclear de Fukushima-1 es va veure severament danyada.

Aquest dissabte, el primer ministre japonès, Naoto Kan, ha reconegut que la neteja i el desmantellament de la central nuclear de Fukushima podria portar dècades. "Portarà tres, cinc, deu anys, i fins i tot diverses dècades reparar l'accident", ha informat Kan durant una trobada del seu partit, el Partit Democràtic de Japó, celebrat a Tòquio.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1