Diumenge, 10 de juliol de 2011 | 15:07
Vostè es troba a: Inici > Política >

Blanco assegura que Espanya no pot pagar les infraestructures sense pujar els impostos

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Salgado descarta pujar-los a curt termini
Blanco assegura que Espanya no pot pagar les infraestructures sense pujar els impostos
06/07/2011 17:30
José Blanco en el Senat
El ministre de Foment ha sentat càtedra. José Blanco ha assegurat que Espanya no podrà mantenir totes les infraestructures que ha construït en els últims anys amb l'actual nivell impositiu. Les seves afirmacions han estat tan políticament incorrectes que Salgado ha sortit a corregir-lo.
Durant la seva participació en una conferència organitzada a Sevilla per ‘El Correo de Andalucía', Blanco s'ha compromès a estudiar la possibilitat d'introduir un impost de 3 a 5 cèntims per litre de carburant per finançar el manteniment de carreteres.

En aquest sentit, després de recordar que Espanya "és el segon país que menys impostosts sobre hidrocarburs paga de tota la UE", ha apuntat la necessitat de "reflexionar sobre si som capaços de buscar recursos per garantir una bona conservació de les carreteres", fet que ja va plantejar a les comunitats autònomes, a les que va apuntar la necessitat d'acordar-ho "abans de les eleccions generals".

Ha precisat que el manteniment de la xarxa d'autovies suposa cada any prop de 2.000 milions d'euros i després de recordar que Espanya "té la xarxa d'autovies lliure de peatge més extensa de tota Europa", considera que el país "s'haurà de plantejar seriosament si amb els recursos que tenim som capaços de tenir el millor Estat del Benestar, les millors autovies i la menor càrrega impositiva".

Visió econòmica

Ha recordat així mateix que el país "ja no tindrà els mateixos recursos que teníem", per la qual cosa considera que "caldrà començar a pensar en les infraestructures amb un sentit econòmic, fer estudis de viabilitat i rendibilitat econòmica, ja que no hi ha pitjor cosa que un port sense mercaderies, un aeroport sense avions i un tren sense passatgers".

"Cal començar a treballar una mica més amb un sentit econòmic de les infraestructures i prioritzar aquelles que generin més productivitat i competitivitat", ha agregat.

Salgado: no a curt termini

Poc després la vicepresidenta segona del Govern i ministra d'Economia, Elena Salgado, sortia al pas descartant que l'Executiu estigui pensant en una nova pujada d'impostos "a curt termini", en considerar que després de les recents modificacions fiscals és necessari que el consum es recuperi.
Arcadi
07/07/2011
Ara sen adona??? donç que ho mantingui ell aquestas infraestructuras que nomes han servit per omplir les butxaques dels politics de torn. Això ja ho veiem desde el primer dia. Blanco ets un pallaso
Arcadi
07/07/2011
Ara sen adona??? donç que ho mantingui ell aquestas infraestructuras que nomes han servit per omplir les butxaques dels politics de torn. Això ja ho veiem desde el primer dia. Blanco ets un pallaso
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1