Diumenge, 10 de juliol de 2011 | 15:09
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Catalunya ratifica la seva prohibició dels toros

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Pagarà les indemnitzacions de 2012
Catalunya ratifica la seva prohibició dels toros
07/07/2011 02:48
toros
El Parlament ha ratificat aquest dimecres la prohibició dels toros a Catalunya a partir de l'1 de gener de 2012, i s'ha compromès a pagar, com a màxim al juliol del mateix any, les indemnitzacions als afectats pel cessament d'aquesta activitat.
La Càmera ha rebutjat per una àmplia majoria una proposició de llei de C's que pretenia revocar la prohibició de la brega --aprovada en 2011--, i una altra del PP que advocava per ajornar-la fins a 2015 per evitar que la Generalitat pagui les indemnitzacions en plena crisi.

Les esmenes a la totalitat a ambdues iniciatives han prosperat amb els vots a favor de CiU, PSC, ICV-EUiA, ERC i SI, i amb l'oposició dels dos partits que impulsaven els projectes: C's i Pàg.

Durant la defensa de la seva proposició de llei, el president de C's, Albert Rivera, ha advocat per derogar la prohibició de les corregudes amb la finalitat de que la Generalitat no hagi de pagar indemnitzacions, per la qual cosa s'ha distanciat de la proposta popular, ja que "pagar la factura ara, o d'aquí a tres anys no canvia gens".

A més, ha tornat a carregar contra ERC per haver fet de la prohibició un debat identitari, alguna cosa que, al seu judici, corrobora el fet que van votar a favor de l'abolició de les corregudes però accepten els 'correbous', alguna cosa que ha negat el diputat republicà Oriol Amorós en durant la defensa de la seva esmena a la totalitat.

També han presentat esmenes ICV-EUiA a través del diputat Joan Boada --qui ha titllat la proposició de C's de "populista i demagògica"--, SI a través d'Alfons López Tena --qui ha matisat a Rivera que la indemización l'ha d'establir els Tribunals--, i el grup parlamentari de CiU.

Desacord amb les subvencions

Les indemnitzacions també han generat controvèrsia entre els partits, i mentre PP les xifra entre 300 i 500 milions d'euros, CiU vaticina que seran "alguns milers d'euros", i SI és partidària d'anul·lar per llei qualsevol pagament.

ERC, CiU, i ICV-EUiA han assenyalat que les activitats més rendibles de la Plaça Monumental de Barcelona ja no són les corregudes de toros que, segons han dit, són deficitàries, la qual cosa confirma que les indemnitzacions han de ser mínimes.

El diputat del PP Rafael Lluna ha argumentat que el pagament de les indemnitzacions en 2012 és "un luxe innecessari i una falta de responsabilitat i ètica del Govern" en plena onada de retallades en els sectors públics.

El secretari tercer de la Càmera, Josep Rull (CiU), ha lamentat que els populars censurin al Govern per pagar les indemnitzacions en plena crisi, i, per contra, avalin que en la resta de l'Estat les corregudes de toros siguin una activitat "intensament subvencionada" amb diners públics.

En un debat de més de tres hores en la qual s'ha escenificat la reobertura de la polèmica taurina que tant revolada mediàtica va ocasionar fa un any, s'han repetit escenes com les dels retrets de PP, C's i ICV-EUiA contra els partits que van recolzar la prohibició de la brega, i un mes després van blindar la celebració de 'correbous' i toros embolados.
antonio
07/07/2011
lo de prohibir las corridas fuen una tonteria o exceso de carA DURA, PORQUE PROHIBIES ESTO Y PERMITIR LOS CORREBOUS no hay ecologista que lo pueda defender. Pero yo peinso, los promotores de la prohibicion no serán amigos del empresarios taurino? digo esto potqu las cottidas cada vez son mas deficitarias y al final tendrin que acabar de ofrecerlas por deudas- De esta manera, entre todos los catalanes les pagaremos su ruinoso negocio actual.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1