Diumenge, 10 de juliol de 2011 | 14:52
Vostè es troba a: Inici > Notícia del dia >

El PSOE admet la necessitat de Rubalcaba de distanciar-se de Zapatero

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Elogis al seu discurs socialdemòcrata
El PSOE admet la necessitat de Rubalcaba de distanciar-se de Zapatero
Notícia del dia 10/07/2011 12:06
La cúpula del PSOE ha elogiat el discurs propi d'Alfredo Pérez Rubalcaba, nou candidat socialista per a les eleccions generals, clarament distanciat de la gestió del president Zapatero, situant-se a l'esquerra, amb un programa socialdemòcrata. Els socialistes esperen que les noves idees de Rubalcaba animin a l'electorat per lluitar contra el PP. "El seu discurs no va ser una esmena a la totalitat de la política de Zapatero, sinó una política diferent, perquè el moment  exigeix coses diferents", ha dit Elena Valenciano, directora del comitè electoral.
rubzap
En una entrevista en la SER, Valenciano ha reconegut que en el programa de Rubalcaba són obligats els canvis: "Clar que hi ha canvis, respecte al plantejament del PSOE durant aquestes dues legislatures perquè l'obligació dels polítics és adaptar-se als temps".

"El PSOE té com a senyal d'identitat la seva capacitat d'adaptar-se als canvis i la majoria social ens està demanant que ho fem, i clar que nosaltres també hem de canviar, no hi ha cap problema amb això. Se li pot posar el titular de gir a l'esquerra, això m'importa poc, el que més m'importa és comunicar que la nostra voluntat està en canviar algunes coses", ha afegit Valenciano, que es postula com un dels pilars de Rubalcaba.
 
El recentment proclamat candidat socialista va aixecar ahir l'ànim de la militància del PSOE, decaigut per la derrota del 22-M, amb la recuperació del discurs socialdemòcrata, diluït en la difícil gestió del Govern de la crisi econòmica.
 
El primer discurs de Rubalcaba com a candidat, pronunciat en el recinte dels grans esdeveniments socialistes, el Palau Municipal de Congressos de Madrid, va marcar la seva pròpia empremta davant la plana major del PSOE i amb uns 1.300 convidats especials com a testimonis, entre els quals figurava per primera vegada en un acte del partit la seva esposa, Pilar Goya.

Aquest gir ideològic va ser el més important de la jornada. L'acolliment ha estat entusiasta. El propi president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, que el dijous va aixecar moltes expectatives sobre el discurs, —"marcarà un abans i un després", va manifestar—, va dir ahir que "les havia superat amb escreix".

Pressió als bancs

Com a responsable de campanya de Rubalcaba, Elena Valenciano ha incidit en la necessitat d'adaptar-se "a la nova realitat d'Espanya". "La idea de fons està clara: que els que més han pagat la crisi necessiten l'ajuda d'aquells que l'han pagat menys o que han sofert menys els seus efectes".

En aquest sentit, s'ha referit a la proposta d'imposar un impost als beneficis de la banca que contribueixi a la creació d'ocupació per afirmar que, si escau, "els bancs hauran d'acceptar-ho, perquè Espanya no serà el primer país a instaurar un sistema d'aquest tipus", com tenen ja Gran Bretanya, Alemanya i França.

En opinió de Valenciano, la qüestió és "quin moment és l'idoni per fer això" i, segons ha dit, "per descomptat no ho és quan la banca està sofrint un procés de reestructuració, ni quan està en una situació de fragilitat". "Quan la banca estigui sanejada, quan hàgim reestructurat, llavors és el moment de les contribucions", ha apuntat.

Reforma del sistema electoral

Quant a la proposta de reforma del sistema electoral, Valenciano ha assenyalat que en la conferència política s'entrarà "a fons" en aquesta qüestió perquè la demanda la ciutadania. "Cal estudiar fórmules que facin que la democràcia espanyola sigui més viva i més representativa, que estigui més prop dels ciutadans".

"És veritat, és una picada d'ullet al 15M --ha afegit--, però també és una preocupació del propi Partit Socialista i de molta gent que no va estar en el 15M, perquè és una preocupació de la democràcia", ha reconegut Valenciano, per afegir que, amb tot, "és molt important que la democràcia sigui d'una alta qualitat".

Finalment, ha assenyalat que el que Rubalcaba va presentar és, d'una banda, "un projecte per al país i, per un altre, un projecte per als socialistes". "Tenim projecte per a mitjà i llarg termini i tenim líder per a mitjà i llarg termini", ha sentenciat.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1