Diumenge, 10 de juliol de 2011 | 15:08
Vostè es troba a: Inici > Política >

Camacho presumeix de pacte amb CiU: "va més enllà dels pressupostos"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La presidenta del PP confirma el segon Majestic
Camacho presumeix de pacte amb CiU: "va més enllà dels pressupostos"
08/07/2011 09:47
9mas-camacho
Quan Joaquim Nadal demanava aquesta setmana al President que escollís amb quin partit vol prendre les grans decisions de la legislatura, Mas va fer malabarismes per no contestar. La resposta és el segon pacte del Majestic, signat gairebé d'amagat.
En aquesta ocasió no hi haurà grans fotos ni escenificació... per part de CiU. El PPC sí que s'ha encarregat de publicitar l'acord a bombo i platerets. La seva presidenta, Alicia Sánchez-Camacho, s'hi ha referit àmpliament des dels micròfons de Catalunya Ràdio.

Ha assegurat que l'acord ja està tancat, i ha desgranat alguns dels punts que complementen el pacte pressupostari, i que van molt més enllà d'aquest. Camacho i Mas ja han deixat molt encarrilats els pressupostos de 2012, "especialment en matèria sanitària".

Camacho ha assegurat que l'acord en matèria sanitària per a l'any que ve l'ha posat com a condició per facilitar l'aprovació dels pressupostos, i ha reivindicat com a exemple de política que vol promoure la reducció de la despesa farmacèutica.

Dèficit i delegacions

De la resta de vuit punts destaca que els populars han arrencat un compromís d'estabilitat pressupostària amb sostre de despesa i límit de dèficit. És una idea de la qual CiU recela, però que per al PP de Camacho i Rajoy era clau.

A més, les ambaixades, l'ambiciós projecte d'una Catalunya amb vista al món del govern progressista, quedaran ara en meres oficines comercials.

Més enllà dels comptes, el PP ha aconseguit crear una comissió bilateral amb la federació nacionalista per negociar sense ningú més la llei Òmnibus. Socialistes i republicans queden així en fora de joc tot i haver-se compromès a negociar.

El primer Majestic


El primer 'pacte del Majestic' data de 1996, concretament del 28 d'abril d'aquell any. Dues delegacions de CiU i PP van sopar al cèntric hotel barceloní, on CiU celebra les seves victòries electorals, amb l'objectiu de tancar un acord perquè els nacionalistes catalans donessin suport a la investidura d'Aznar com a president del Govern espanyol.

Un dels que estava present en aquell sopar primaveral va ser Mariano Rajoy, clau també en l'acord que s'ha tancat en les últimes hores perquè vol contrapartides si el PP guanya sense majoria absoluta les eleccions generals. A canvi del suport al president que va portar a Espanya a la guerra d'Iraq, CiU va aconseguir un nou finançament autonòmic i més competències.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1