Diumenge, 10 de juliol de 2011 | 15:14
Vostè es troba a: Inici > Política >

El PP s'obsessiona en reclamar eleccions anticipades

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Rajoy demana un "gest de grandesa" a Zapatero
El PP s'obsessiona en reclamar eleccions anticipades
Política 09/07/2011 16:32
Buscant aprofitar el seu moment i els bons índexs en les enquestes i sondejos, el president del PP, Mariano Rajoy, ha tornat a demanar al cap de l'Executiu, José Luis Rodríguez Zapatero, que avanci les eleccions generals. Rajoy ha assegurat a Navacerrada que el PP "no retallarà l'Estat de Benestar, ni deixarà a ningú a la cuneta". Promet, a més, impulsar la formació professional, prenent el model alemany.
rajoyaznar
Rajoy li ha demanat a Zapatero "un gest de grandesa perquè els espanyols puguin tornar a triar", ja que, segons ha dit, l'actual Govern és un "fre evident i notori per a la recuperació econòmica d'Espanya". A més, ha desgranat els eixos del seu projecte "reformista" i ha volgut deixar clar que el PP "no retallarà l'Estat del Benestar ni deixarà a ningú a la cuneta".

Rajoy s'ha pronunciat així, en presència de l'expresident José María Aznar, durant la seva intervenció en la clausura del Campus FAES, on ha eludit esmentar a l'encara vicepresident i ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, que avui ha estat proclamat candidat del PSOE a les properes eleccions generals. Des de les files del PP sí que es feia esment a aquesta proclamació i amb ironia deien que 'per a R la de Rajoy'.

Aprofitar les enquestes

Una vegada més, el líder dels 'populars' ha defensat la necessitat que el cap de l'Executiu convoqui eleccions perquè la gent "el que vol fer és parlar i triar un Govern". "És hora que es deixi darrere l'interès partidista i que per una vegada es pensi en l'interès de tots els espanyols", ha declarat, després d'assenyalar que Zapatero "va trigar anys en veure la crisi, no hauria de trigar un minut més a obrir les portes del futur".

"Portem ja molts mesos de temps perdut i l'actual Govern porta en els seus gens el germen de la desconfiança i és un fre evident i notori per a la recuperació econòmica. Espero que tinguin un gest de grandesa amb el conjunt dels espanyols, més aviat un gest de justícia", ha matisat.

"Experiència suficient"

En el seu extens discurs, Rajoy ha recordat que porta des de 1981 en la vida política i ha subratllat que durant aquest temps ha après "moltes coses". "Crec que tinc experiència suficient, crec que hi ha gent enormement capaç per portar endavant la gegantesca tasca que tenim que fer en els propers anys", ha afirmat amb rotunditat.

El mateix dia que Rubalcaba ha presentat el seu programa polític, el president del PP també ha desgranat els eixos del "seu gran projecte nacional", vertebrat en "sis pilars fonamentals", ha dit: l'ocupació i el creixement econòmic, on ha emmarcat la Llei d'Emprenedors i les reformes estructurals; la reforma i la modernització del sector públic sota els principis d'austeritat, transparència i eficiència; l'enfortiment institucional i la regeneració política per tenir institucions "fiables, independents i previsibles"; la projecció exterior d'Espanya per recuperar "el seu prestigi"; la millora de l'educació; i la garantia de l'Estat del Benestar.

Dins d'aquest últim capítol, ha volgut "deixar ben clar" que el PP "no deixarà a ningú a la cuneta". "No retallarem l'Estat de Benestar, sinó que el reformarem per fer-l'ho sostenible i el recuperem per als ciutadans. Per a tots, per als majors, per als joves i fins i tot per als espanyols que encara no han nascut. Perquè el nostre projecte d'Espanya no s'esgota en el present, sinó que es concep pensant en el futur de la Nació", ha ressaltat.

El líder de l'oposició ha lamentat que Espanya compti amb un 45 per cent de joves en atur, algo que ha qualificat com "una realitat insuportable". Per això, ha dit que l'ocupació juvenil serà la seva "primera preocupació" i el seu primer "gran objectiu" quan guanyi les eleccions generals, engegant "multitud de mesures".

Una d'elles, ha avançant, serà la relativa a la formació professional, ja que, ha matisat, "Espanya manca d'un model que es converteixi en una poderosa palanca per a l'ocupació". En aquest context, ha assenyalat que el seu partit farà una formació professional "vinculada a l'empresa". "Serà una reforma ambiciosa i exigent que necessita del concurs de la resta d'administracions i també de la societat civil", ha explicat, per avançar que convocarà a tot el teixit empresarial perquè s'involucri.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1