Dilluns, 11 de juliol de 2011 | 16:54
Vostè es troba a: Inici > Política >

IU creu que les propostes de Rubalcaba no tenen "credibilitat"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
"Menys parlar i més fer", diu Cayo Lara
IU creu que les propostes de Rubalcaba no tenen "credibilitat"
Política 10/07/2011 13:52
Malgrat haver avançat un programa electoral clarament a l'esquerra, les propostes de Rubalcaba han estat acollides amb recel a Izquierda Unida (IU). El seu coordinador general, Cayo Lara, ha instat al candidat del PSOE, a que expliqui a tots els ciutadans "les seves receptes per crear ocupació" i les raons per las quals "no s'han aplicat abans".
Cayo Lara des del púlpit
En la reunió de l'executiva federal d'IU celebrada aquest matí i on Cayo Lara ha presentat l'informe polític, el líder d'IU ha qualificat d'immoralitat "que Rubalcaba digui que té solucions per al problema de l'atur a Espanya i no les hagi aplicat en aquests anys al Govern".

Per això, per al responsable d'IU les propostes de Rubalcaba "no tenen credibilitat" igual que el programa del PSOE, "que s'ha quedat en el"camí" .

A més des d'IU han qualificat d'exercici "de jocs florals" la campanya iniciada pel PSOE i pel seu candidat a les properes eleccions generals.

Contra el "bipartidisme"

Per IU, Rubalcaba "representa la continuïtat d'un bipartidisme que ha portat a Espanya i els seus ciutadans al desastre de l'atur i de la crisi econòmica"

El coordinador general d'IU ha convidat al PSOE i "especialment a Rubalcaba" a que prengui el paquet de mesures per crear ocupació que ha presentat IU al llarg d'aquesta legislatura i que "s'apliquin ja des de ja mateix".

Cayo Lara també ha denunciat la "campanya de descrèdit" contra Izquierda Unida, que pretén soscavar la coherència del seu discurs, de la qual responsabilitza al PSOE i "els seus mitjans afins".

Així mateix, ratifica que "la direcció d'IU Extremadura i els seus diputats no representen avui la política d'Izquierda Unida i se situen fora de la mateixa".

Lara sosté que "el PSOE no està en condicions de donar a ningú ni una sola lliçó de coherència política". El coordinador general d'IU ha assenyalat que "només pot donar lliçons de compartir les polítiques neoliberals i de retallades democràtiques amb el PP".

A la reunió de la presidència executiva ha assistit el coordinador d'IU a Extremadura, Pedro Escobar, un dels tres diputats que es van abstenir per donar la presidència al PP.

Informe polític

En la seva intervenció davant la presidència executiva federal d'IU, Lara ha subratllat que "el dels 8.000 milions d'euros en Sanitat a les comunitats sembla que és una maniobra d'un prestidigitador, perquè no sabem d'on els treuran quan es retalla en més de 4.000 milions el sostre de despesa per al Pressupost".

Cayo Lara ha conclòs assenyalant vuit mesures urgents, com un pla d'ocupació per als aturats de llarga durada sense ajudes i per als joves precaris, la suspensió dels desnonaments d'habitatges i l'aplicació de la dació en pagament, l'establiment d'un impost a les transaccions de la banca i de la borsa i la restauració de l'Impost sobre el Patrimoni.

A més proposen la limitació de salaris en el sector públic, de manera que ningú estigui per sobre del sou del president del Govern, la fixació d'un salari màxim interprofessional en el sector privat, en particular en els sectors que reben ajudes de l'Estat, la conversió de les caixes d'estalvi juntament amb l'ICO en un banca pública i la reforma electoral.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1