Actualitzat el 07/07/2011 a les 00:01h

Que no us entabanin, ERC Vic

Disculpeu, d’entrada, la poca gràcia del títol, però és que pretén seguir la lògica de l’article d’en Quico Sallés d’ahir mateix. I si el famós al loro laportià esdevenia, per obra i gràcia del periodista, un “al lloro, ERC Vic”, suposo que no passa res si tradueixo el corresponent que no los embauquen amb el “que no us entabanin” que encapçala aquestes línies.

Sí, que no us entabanin, ERC Vic. Que no us facin creure que qualsevol discurs polític, per molt presidencial que sigui, està estudiat al mínim detall. No us empasseu que si Puigcercós no va parlar de vosaltres era perquè volia castigar els vostres resultats, perquè tampoc no va parlar d’altres indrets on la cosa va anar més que bé. No vulguem matar tot el que és gras, senyor periodista.

Que no us entabanin, perquè si bé el periodista té raó quan diu que els vots es compten, els comptes sí que s’interpreten. I no és el mateix dir que ERC Vic va treure “252 vots menys que l’inefable Àngel Andreu”, que dir que ho va fer mentre SI, que fa quatre anys no hi era, en treia 815, i la CUP en pujava 450. Comptem, doncs, senyor periodista: els altres dos partits independentistes en pugen 1.265. Esquerra baixa, sí, però només 252.

“Qui no es conforma és perquè no vol”, pensarà més d’un. Alerta doncs, i que no us entabanin. Aquests números només s’expliquen d’una manera: ERC Vic, després d’una feinada picant pedra per tal de refer tot el que es va ensorrar fa quatre anys, ha descobert a Vic noves bosses de votants, i així es desprèn de l’anàlisi acurada dels resultats barri a barri. La gent del “Som Vic” -10 independents “reals” entre els 21 de la llista- ha aportat saba nova. Ja ho va dir la premsa durant la campanya: “La llista més representativa de la ciutat”.

Esquerra és segona força a Osona en vots i regidors. Un dels dos diputats provincials de Barcelona és osonenc. I vosaltres formeu part de la comarca. De fet, la número 4 de la vostra llista municipal serà, amb tota probabilitat, la nova secretària general del partit. Com diu el periodista, ostentareu la porra i les biblioteques –i moltes més coses- durant aquesta legislatura. Directament enfrontats a la bèstia feixista. Una enorme responsabilitat, que podeu assumir amb garanties. Això sí, no us deixeu entabanar...

Navega per les etiquetes

ERCVic

COMENTARIS

+2
-1
Ressentiment?
Anònim, 08/07/2011 a les 09:06
I a tu, estimat "Casetes", què t'ha fet, en Joan López? Perquè el teu escrit en té molt poc, de comentari polític. Simplement, traspua ràbia per tot arreu...
+1
-5
i la campanya quan ha costat?
Toni Casetes, 07/07/2011 a les 17:30
El cap de llista de Vic ha aconseguit una cosa: embaucar( entabanar) la parròquia (petita) d'ERC a Vic. S'ha de reconèixer que és hàbil, perpicaç. Basa bona part del seu entabanament parlant d'ètica( parlem del seu sou?), parlant que l'han votat els estrangers amb dret a vot, etc. A més han comptat amb un pressupost desorbitat de gran mentre altres municipis propers amb un mínim pressupost ha fet excel.lents resultats. Certament ERC tant a Basrcelona com a Osona han estat molt generoso amb ERC Vic: A QUANT HA SORTIT CADA VOT? AH I A MÉS PREMIATS AMB REPRESENTACIÓ AL CONSELL COMARCAL PER SEGUIR COBRANT, POTSER?
+1
-2
Ni tant ni tant poc
Toni Casetes, 07/07/2011 a les 17:19
Certament els vins no es fan en dos dies, però quan els ceps no són bons no hi ha vi possible
+2
-0
temps al temps
Anònim, 07/07/2011 a les 17:16
els vots no són de ningú. En aquestes ha anat així i en unes altres d'una altra manera. El que es tracta és que hi hagi un projecte sòlid i arrelat al municipi.
+2
-2
Pere
Anònim, 07/07/2011 a les 14:50
No estic d'acord amb això del "vessallatge (sic) total respecte CIU". En una ciutat on existeix un partit com PxC, portar seguretat i cultura els pot fer molt visibles. Això sí, hauran de fer-ho bé, però potser que els donem la opotunitat de demostrar-ho, no?
+2
-1
Sóc el de les 11:22
Anònim, 07/07/2011 a les 14:47
Tornem-hi: jo no veig que en Diéguez parli de repartiment de vots. El que em sembla que fa és dir que tot i que els altres pugen mil no-sé-quants, ERC només en perd 250. I segur que d'aquells mil n'hi havia que abans eren vots seus. Per tant, d'algun lloc han hagut de treure els vots d'ara, perquè si no haurien desparegut del mapa. Ara, també ho he dit abans: tot són interpretacions...
+5
-2
Interpretació falsa
Toni, 07/07/2011 a les 14:10
Josep Maria,
Tan crític que vols ser amb tot i quan parles dels teus se t'enlloernen els ulls i perds la perspectiva crítica que et caracteritza.
L'argument del repartiment de vots no és vàlid. Ho seria si la CUP també n'hagués perdut. I no pots dignificar la pèrdua de 252 vots d'ERC justificant-te en que la CUP en va sumar 450 més i la presència de SI, que hi era per tothom.
El projecte de ERC-Som Vic va mostrar il·lusió i treball durant la campanya, però pels motius que sigui va fracassar a les urnes. I amb la repetició del pacte ha acabat de desaparèixer, deixant a ERC en una posició de vessallatge total respecte CIU.
Tot és interpretable, números inclosos, però la interpretació sempre córre el risc de no adequar-se a la realitat, essent, així, una interpretació falsa.
+7
-3
Ni tant ni tant poc
Toni Casetes, 07/07/2011 a les 13:23
Certament els vins no es fan en dos dies, però quan els ceps no són bons no hi ha vi possible
+2
-2
???
Anònim, 07/07/2011 a les 11:22
Manca d'humilitat? Prepotència? Per més que em llegeixo l'article, no les veig per enlloc. S'estarà d'acord o no amb l'anàlisi que fa, però jo no hi veig més que això: una determinada anàlisi de determinats resultats, que crec que tampoc no van ser tan terribles com alguns us entossudiu a presentar...
+2
-2
totalment d'acord
Toni Casassas, 07/07/2011 a les 10:09
Subscric les teves paraules Josep Maria. Els projectes han de ser amb visió de futur i pensant en el mig i llarg termini, i a Vic s'actua en aquesta direcció. Els bons vins no es fan en dos dies.

+8
-5
ERC soU Vic, la supèrvia és un pecat capital
Digues, 07/07/2011 a les 09:22
Això és capacitat d'analisi crític! Vic ha tret un MAL RESULTAT perquè no ha superat ni al PSC (a qui havia de desbancar! Per això tants governs) ni a la CUP (ERC ja no és ni el pal de paller de l'independentisme a Vic). I tot, malgrat tenir a una futura secretaria general d'ERC, que ni va sortir. Fins i tot en Ballana no va ni sortir, va haver de plegar la Gràcia, per sort.
Quin mal que fa la manca d'humilitat.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Josep Maria Diéguez
És, fonamentalment, un dramaturg. Barceloní per naixement i vigatà per convicció, ha guanyat premis i té llibres publicats arreu dels Països Catalans. Per reblar el clau, presideix la sectorial nacional de Cultura d'Esquerra Republicana de Catalunya.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: