Redacció osona.com | Actualitzat el 12/07/2011 a les 11:04h

El Festus de Torelló trampeja amb nota la crisi

El Festival jove d’arts al carrer torna a omplir el municipi de teatre, música, dansa i circ.

Galeria de fotos (Xevi Mas)

Un dels espectacles que es va poder veure aquest cap de setmana a Torelló. Foto: Xevi Mas

El Festus, Festival jove d’arts al carrer ha celebrat aquest cap de setmana la seva catorzena edició. Des de divendres i fins diumenge, els carrers de Torelló s'han tornat a omplir de música, arts escèniques i audiovisuals. El Festus sorgeix del Patronat del teatre Cirvianum de Torelló i de les Regidories de Joventut i Cultura de l’Ajuntament de Torelló. El seu objectiu és donar a conèixer activitats d’arts escèniques, musicals, visuals i plàstiques que no tenen accés als canals de difusió habitual i sorgeix amb la voluntat d’obrir les arts a nous públics. El teatre, la música, la dansa, les arts plàstiques, el circ, els curtmetratges i altres propostes artístiques han tornat a ser els protagonistes als carrers, places i jardins del poble durant tres dies.

El Festus de l’any passat ja va venir marcat pel context de crisi i la retallada del pressupost. Una situació que s’ha allargat fins a l’edició d’enguany, amb una reducció del nombre d’espectacles. Tot i això, l’organització ha presentat un programa molt digne, amb una cinquantena d’actuacións a càrrec de més de 30 grups i artistes. A més, han continuat els festivals complementaris, com el Fescurt i el Fesfira, i es potencia l’espai OFF, amb nous locals.

Tot i aquesta retallada, el públic ha respost i els espectacles han comptat amb una gran afluència de gent. El temps, totalment estiuenc, també hi ha ajudat.

Totes les actuacions del Festival eren gratuïtes. L'organització vol aconseguir que les persones poc acostumades al consum de productes culturals descobreixin una alternativa a les propostes ludicofestives més habituals. “El Festus vol incloure totes les formes d’expressió artística contemporània que impliquen un trencament amb la rutina urbana del dia a dia de pobles i ciutats, i programar aquelles curiositats del món de l’espectacle que proposen una relació especial, diferent i íntima d’interacció amb el públic”, expliquen des de l’organtizació.

Graella de programació

Els artistes

Més informació, al web del Festus







FESTIVALS I ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES

Fescurts

Fescurts, el Festival de curtmetratges del Festus, arriba a la desena edició i per celebrar-ho s'han realitzat actes especials. Els curts seleccionats s'han projectat durant els dies del festival als Jardins Vicenç Pujol. Novament, els curtmetratges que hi participen s’han emmarcat dins el gènere de comèdia.


Fesfira

Més de 15 nous creadors, s’han instal•lat a la fira del Festus durant els dissabte 9 de juliol als Jardins Vicenç Pujol (baix). Alguns dels participants eren:

Peluc: Estampació, disseny i confecció de roba petita.
Miss Hyde: Complements únics.
Coko a lo Loko: Roba urbana de disseny independent per gent única.
Tu Cascabel: Disseny de complements exclusius.
Teoartgrabado: Complements.
Clementina Vintage : Roba i Complements.


OFF

El Moscou
Divendres 8 i dissabte 9 de juliol la sala alternativa El Moscou ha programat sessions de Dj des de la 01.00 h fins a les 06.00 h. La música electrònica d’avantguarda ha estat la protagonista d’ambdues nits.
Divendres: Real Deck i Playgroud (Krapula Music)
Dissabte: D-Rocha i Zombie Dealers.

Atmosfera | Carrer Rocaprevera,16
El bar musical Atmosfera s’ha encarregat de programar durant els tres dies del festival des de les 17.00 h i fins a les 21.00 h actuacions musicals de petit format.
Divendres: Tempo al Tempo (Demo de bateria per David Rubio), Terciopelo i The Montgomerys.
Dissabte: Turtle Giant, Bremen.
Diumenge: Famèlic Records Showcase amb Mates Mates i L’Hereu Escampa.

Ewoking Txalafest | Passatge Miquel Bassas
El divendres i el dissabte de 18.00 h a 00.00 h, al passatge Miquel Bassas s’ha escoltat música d’estils propers al Grind, al Trash i al Hardcore.
Divendres: Infected Flesh, Vaginal penetration of an amelus with a musty carrot, Tibosity, Depecho Mode, Infection i Cut the gates.
Dissabte: Disturbance Project, Infest, Crani Septic, Bastards, Streaks, Titadine, Final Cunt, Execution.

Crossroad Fest | Carrer Capsavila
El dissabte 9 de juliol a partir de les 17:00 h i fins a les 22.00 h s’han pogut veure les actuacions dels grups Lady Yas, The Joke, Three For Head, Millenrama i Al Fondo a la Derecha.
On the Floor | Espai La Pèrgola del Mercat Municipal
Divendres 8 i dissabte 9 de juliol l’espai de La Pèrgola, ubicat al costat del Mercat Municipal acollirà actuacions de grups locals. El divendres l’activitat es començarà a les 20.00 h i durarà fins a la 01.00 h i el dissabte l’horari serà de 18.00 h a 01.00 h.

Anar al web del Festival




Galeries de fotos del Festus, anys anteriors:
- 2011 (Xevi Mas)
- 2010 (dissabte) (Xevi Mas)
- 2010 (divendres) (Joan Parera)
- 2009 (Adrià Costa)
- 2007 (Osona.com)
- 2006 (Albert Alemany)

Navega per les etiquetes

Festusfestival jove d'arts al carrer

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Predicció Vic
dimecres
17°C  26°C
dijous
15°C  26°C
divendres
15°C  28°C
Enquesta
Com veieu el pacte del Consell Comarcal d'Osona entre CiU, ERC i PSC?
      Vots emesos: 95
Edicions locals
Arxiu històric
Humor
Vés a: Un nou patró del Barça

Un nou patró del Barça

Nova entrega d'humor d'en Mandanga (imatge ampliada a dins de la notícia).



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: