Dimecres, 13 de juliol de 2011 | 15:30
Vostè es troba a: Inici > Política >

Duran dubta de l'aplicabilitat de la proposta immigratòria de l'alcalde de Salt

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
SOS Racisme la veu "xenòfoba"
Duran dubta de l'aplicabilitat de la proposta immigratòria de l'alcalde de Salt
12/07/2011 09:17
9duren i lleida
Les polèmiques tesis de l'alcalde de Salt, Jaume Torramadé, en matèria d'immigració, han tingut resposta des del seu propi partit, Unió Democràtica. El seu líder, Josep Antoni Duran, veu inviable la proposta de limitar el nombre d'immigrants per municipi.
Uns altres han anat més lluny, i SOS Racisme ja ha qualificat les propostes de "xenòfobes". I és que a més de limitar el nombre d'immigrants, Torramadé també va proposar que els marroquins –molt nombrosos en la seva població- no votin en les municipals.

Duran i Lleida, per la seva banda, assegura que Torramadé, que està imputat per un suposat delicte urbanístic, "no té un pèl de racista o xenòfob", encara que va afegir que la proposta és de difícil aplicació, ja que estaria en joc la llibertat de circulació dels ciutadans.

També des del PSC, Miquel Iceta va titllar la proposta de "demagócia i populista". L'únic partit que va aplaudir les tesis de Torramadé va ser el PP. El seu portaveu parlamentari, Enric Millo, va donar la benvinguda a l'alcalde "a les tesis del Partit Popular".

La resposta

Torramadé, en una entrevista en Tv3, ha respost als crítics i ha proposat una solució: que en lloc de construir pisos protegits al seu municipi, es construeixin en municipis propers, perquè el repartiment es faci de manera natural.

L'alcalde de Salt ha afirmat que entén que en altres llocs es vegin les seves propostes com a escandaloses, però ha afirmat el "discurs estàndard" val pel 98% dels municipis catalans, però no per al seu.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1