Dimecres, 13 de juliol de 2011 | 15:35
Vostè es troba a: Inici > Política >

El Síndic critica l'ús "desproporcionat de la força" dels Mossos a plaça Catalunya

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Reparteix culpes: Interior i Ajuntament
El Síndic critica l'ús "desproporcionat de la força" dels Mossos a plaça Catalunya
11/07/2011 13:29
desallotjament a plaça Catalunya
El Síndic de Greuges no té dubtes: els Mossos d'esquadra van fer un ús "desproporcionat de la força" en la seva actuació del passat 27 de maig en plaça Catalunya contra els indignats. Reparteix culpes entre Interior i l'Ajuntament.
Pel Síndic, Rafael Ribó, les dures càrregues policials van ser la conseqüència d'una mala planificació i coordinació entre els dos cossos policials que van participar en l'intent de desallotjament, els Mossos i la Guàrdia Urbana. Així mateix, critica la falta d'identificació dels agents autonòmics de la Brigada Mòbil.

En les conclusions de la seva actuació d'ofici, Ribó també constata que va faltar una actuació més proactiva de l'Ajuntament per gestionar l'acampada.

Respecte als incidents del Parlament, tatxa d'absolutament "inadmissible" que els diputats no poguessin accedir al Parlament i lamenta que no se'ls garantís l'entrada en el recinte, i creu que les agressions als parlamentaris són penalment perseguibles.

No obstant això, adverteix que l'enorme dispositiu policial va vulnerar els drets de reunió i manifestació, drets d'accés i exercici de representació democràtica i drets a tercers.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1