Dimecres, 13 de juliol de 2011 | 15:20
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Trichet dóna prioritat a l'estabilitat alemanya i puja els tipus a l'1,5%

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El BCE insisteix en la inflació i no escolta a les economies perifèriques
Trichet dóna prioritat a l'estabilitat alemanya i puja els tipus a l'1,5%
07/07/2011 14:14
9trichet
El Consell de Govern del Banc Central Europeu (BCE) ha donat prioritat a les necessitats alemanyes i ha pujat els tipus d'interès de la zona euro en un quart de punt, fins a l'1,5%.
Amb aquesta decisió, l'institut emissor europeu eleva per segona vegada aquest any els tipus d'interès, després que a l'abril abandonessin l'1%, el seu nivell més baix de la història, on romanien des del mes de maig de 2009 amb l'objectiu de recolzar la recuperació de l'economia de l'eurozona.

Malgrat que els analistes donaven en general per descomptada aquesta pujada, la majoria coincideixen que no és una mesura adequada en les actuals circumstàncies econòmiques de fràgil recuperació i creuen que pot ser bastant contraproduent i un cop addicional als països de la perifèria de la zona euro.

La inflació de la zona euro es va situar al març en el 2,6%, dues dècimes per sobre de la dada del mes anterior, segons l'estimació avançada de l'oficina europea d'estadística, Eurostat.

Així, aquesta decisió beneficia el control de la inflació en aquells països on la recuperació està més consolidada, especialment Alemanya.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1