Redacció osona.com | Actualitzat el 13/07/2011 a les 11:05h

Tona rehabilita l’església del Castell

Les obres costaran 100.000 euros.

Les obres ja han començat a l'església del Castell de Tona. Foto: Ajuntament de Tona

A través d’ un conveni entre la Direcció General de la Generalitat de Catalunya i la Caixa de Pensions amb el Bisbat de Vic i l’Ajuntament de Tona, ha estat possible tirar endavant el projecte de rehabilitació de la coberta de l’església de Sant Andreu del Castell de Tona. Les obres han començat aquest juny i acabaran el mes d’agost d’enguany.

El projecte està valorat econòmicament en 100.000 euros i té com a objectiu la rehabilitació de la coberta actual de lloses per tal de reparar els problemes que ocasionen filtracions d’aigües pluvials a la volta romànica amb el consegüent deteriorament i perill que es deriva d’aquestes inundacions. Els arquitectes i autors del projecte de rehabilitació són els germans Casas i Florenza,  Arquitectes Associats SCPP, l’arquitecte tècnic és Jaume Pujols i Romeu. La direcció del seguiment arqueològic va a càrrec d’ Oscar de Castro d’Actium SL i l’empresa constructora que executa els treballs és Teragui S.L.

L’església de Sant Andreu del Castell de Tona és un edifici amb diverses fases constructives: la preromànica; la romànica, que li dóna la fisonomia més destacada amb la nau central coberta amb volta de canó i absis semicircular i els arcs cecs o llombards a les façanes exteriors; les capelles laterals són d’estil gòtic i el campanar és barroc.  L’edifici ha sofert diverses restauracions d’època contemporània. El seguiment arqueològic ha permès descobrir la coberta de lloses original d’època medieval, així com una coberta de teules moderna sota l’actual coberta de lloses fruit de les restauracions contemporànies.

Navega per les etiquetes

esglésiaCastell de Tonaurbanisme

Notícies relacionades


FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Predicció Vic
dimecres
17°C  26°C
dijous
15°C  26°C
divendres
15°C  28°C
Enquesta
Com veieu el pacte del Consell Comarcal d'Osona entre CiU, ERC i PSC?
      Vots emesos: 95
Edicions locals
Arxiu històric
Humor
Vés a: Un nou patró del Barça

Un nou patró del Barça

Nova entrega d'humor d'en Mandanga (imatge ampliada a dins de la notícia).



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: