Dijous, 14 de juliol de 2011 | 15:29
Vostè es troba a: Inici > Societat >

La síndic de Barcelona coincideix amb Ribó en "l'exageració" policial del 27-M

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Lliurarà un informe a l'Ajuntament i demana escoltar les reivindicacions dels indignats
La síndic de Barcelona coincideix amb Ribó en "l'exageració" policial del 27-M
13/07/2011 21:23
9marcha-indignados
La síndic de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha retret als cossos policials "la vulneració de drets i l'exageració amb què van aplicar la violència" en l'operació del 27 de maig en plaça de Catalunya que va acabar amb durs enfrontaments entre policia i 'indignats'.
Ho ha avançat, en declaracions a Europa Press, sobre l'informe en què analitza sobretot l'actuació de la Guàrdia Urbana i del consistori durant el 27M, i que la síndic és a punt de tancar sobre la base de dades d'àrees municipals com Via Pública, Seguretat i Mobilitat.

S'alinea així amb el síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, que aquest dilluns va constatar la "mala administració" de l'Ajuntament i de la Conselleria d'Interior en aquella operació, i també que els Mossos d'esquadra van fer un ús "desproporcionat de la força" contra els manifestants.

Vilà no ha pogut demanar informes a Interior perquè els Mossos no són de la seva competència, però, sobre la base del que va observar ella mateixa en desplaçar-se a plaça de Catalunya, també conclou que "van ser desproporcionades les mesures que va prendre" la policia catalana.

A aquesta conclusió també arriba sobre la Urbana, la qual cosa ha exemplificat amb una fotografia publicada d'un agent arrossegant a una noia pel pèl, i ha afirmat: "No m'han d'informar perquè ja ho hem vist. Se'ns van encendre les alarmes, perquè, què ha passat amb la Urbana?"

Coordinació qüestionada

A més, la síndic ha constatat que Mossos i Urbana, "més que coordinar-se, tenien unes ordres molt diferents uns i uns altres", si bé ha reconegut que era una situació difícil doncs uns fets similars no havien ocorregut mai abans.

A l'espera d'acabar de recollir alguna informació, la síndica lliurarà pròximament l'informe a l'Ajuntament, que no es refereix al posterior bloqueig al Parlament, i creu que les administracions han d'escoltar les reivindicacions de base dels 'indignats' i atendre al que pugui ser positiu.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1