Dijous, 14 de juliol de 2011 | 15:48
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Acampada indefinida contra el tancament de l'hospital Dos de Maig

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Salut preveu acomiadar a més de 500 treballadors
Acampada indefinida contra el tancament de l'hospital Dos de Maig
11/07/2011 12:24
9acampada-dues-de-maig
Els treballadors, usuaris i indignats del moviment 15M acamparan indefinidament davant l'Hospital Dos de Maig de Barcelona, el tancament del qual ha anunciat la Conselleria de Salut, contra un eventual acomiadament de 410 treballadors i 100 associats.
La delegada del sindicat Metges de Catalunya, Sandra Marín, ha explicat que una cinquantena de persones van participar en l'acampada, que va començar a les 21.00 hores amb una 'cacerolada', secundada per veïns que al centre o des de les seves balconades manifestaven el seu rebuig al tancament.

L'acampada ha culminat amb una assemblea de treballadors que ha aprovat mantenir aquesta mobilització fruit de la decisió i de la falta d'informació dels empleats sobre el seu futur i de la data de tancament del centre.

Més de 100.000 visites a l'any

El Dos de Maig és centre de referència de traumatologia, cirurgia general, vascular, oftalmologia, gastroenterologia, dermatologia, otorinolaringologia, reumatologia, endocrinologia, cardiologia, pneumologia, neurologia, medicina interna, rehabilitació i fisioteràpia, radiologia i laboratori i farmàcia.

El centre compta amb 90 llits d'hospitalització, atén 7.000 visites de centre de dia a l'any i  100.000 visites a l'any de consultes externes, a més de 45.000 urgències hospitalàries.

L'hospital forma part del CSI, una entitat pública participada pel CatSalut, l'Institut Català de la Salut (ICS), els ajuntaments de Sant Joan Despí i L'Hospitalet de Llobregat, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i Creu Roja.

Els treballadors asseguren que és inviable aquest tancament, ja que fins ara absorbia l'excés de pacients de l'hospital de Sant Pau, i no entén com ara aquest centre podrà donar tot el servei amb menys pressupost i menys personal.

Fins al Departament de Salut

Després de l'assemblea, un grup de 150 treballadors s'han desplaçat fins a les portes de la Conselleria de Salut com a senyal de protesta contra el tancament del centre, l'activitat del qual assumiran centres sanitaris més propers.

'Això és + Creu Negra', 'Lluita per la salut del barri', 'No al tancament de l'hospital', 'Dos de Maig obert', '500 més a l'atur' són alguns dels lemes que penjaven la nit d'aquest diumenge a l'hospital, que els treballadors defensen per "la seva intensa integració" al barri.
silvia
12/07/2011
Y 400 trbajadores a la calle..y a la Generalitat parece que no le importa nada..
Silvia
12/07/2011
los politicos toman decisiones no como personas, sino como animales, sin razonamiento alguno.. y todo se trata de un juego.. no hacen mas que jugar con todos nosotros..
Silvia
12/07/2011
Quieren cerrarnos el hospital dos de mayo! Pr no lo van a conseguir! Cacerolada cada dia a las 20horas y acampada a puertas del hospital! Que nos vean..nos haremos escuxar! Todos juntos..somos más! Contra més siguem mès soroll farem! No al tancament del Dos de Maig! Http ://m.flickr.com/photos/acampadabcnfoto/ y cerrarnos el hospital dos de mayo! Pr no lo van a conseguir! Cacerolada cada dia a las 20horas y acampada a puertas del hospital! Que nos vean..nos haremos escuxar! Todos juntos..somos más! Contra més siguem mès soroll farem! No al tancament del Dos de Maig!
Hospital2demaig
12/07/2011
LLUITAREM FINS EL FINAL!!!!!!!!!! NO NO NO, NO AL TANCAMENT DE L'HOSPITAL DOS DE MAIG!!!!!!!!!!!!! Volem respostes, volem saber què passarà amb els 410 treballadors + 100 associats. Volem la veritat!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1