ACN | Actualitzat el 13/07/2011 a les 15:28h

L'Audiència processa tres alts càrrecs policials pel Cas Faisán

Són l'exdirector general de la Policia, el cap de la Policia al País Basc i un inspector

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha dictat ordre de processament per a tres imputats del Cas Faisán que investiga la filtració a l'organització d'una operació policial per evitar detencions durant la treva. Els tres processats són l'exdirector general del Cos Nacional de la Policia (CNP) Victor García Hidalgi, el cap superior del CNP al País Basc Enrique PAmies i l'inspector José María Ballesteros. Tots tres estan acusats de col·laboració amb ETA i revelació de secrets. El PP ha demanat a Rubalcaba que assumeixi "responsabilitats" pel cas, mentre que els socialistes espanyols recorden que ni ell ni l'actual titular d'Interior apareixen al sumari.

La interlocutòria de 75 pàgines del jutge Ruz afirma que després de mesos d'investigació ja disposa de motius suficients com per processar els tres alts càrrecs de la policia que haurien avisat el propietari del bar Faisán de la imminència d'una operació contra la xarxa d'extorsió de l'organització.

Ruz considera que podrien ser culpables de col·laboració amb banda armada, revelació de secrets i encobriment, tres delictes que sumen fins a 13 anys de presó. El jutge els prendrà declaració el 19 de juliol i preguntarà, entre altres, què feia l'inspectopr al bar Faisán minuts abans que es produís la trucada en què es va alertar el propietari del bar de l'operació.

Tan bon punt s'ha conegut la interlocutòria la portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Soraya Sáenz de Santamaría ha demanat al candidat del PSOE a les eleccions, Alfredo Pérez Rubalcaba, que assumeixi "responsabilitats". Segons els populars, la interlocutòria demostra que Rubalcaba està "incapacitat" per a cap càrrec públic.

Els socialistes espanyol, per contra, han recordat que ni Rubalcaba ni el nou ministre de l'Interior, Antonio Camacho, apareixen al sumari de l'Audiència Nacional i han atribuit els atacs a la "por" del PP al nou candidat socialista. Precisament Camacho s'ha estrenat aquest dimecres al Congrés durant la sessió de control.

Navega per les etiquetes

Cas Faisán

COMENTARIS

+2
-0
Camacho controla
boi, 13/07/2011 a les 17:25
El candidat Pérez ha deixat a la seva ma dreta, Camacho,al ministeri perque li vigili la botiga i que ningú a l'Audiència Nacional es surti del guió, no fós que ambdós prenguessin mal judicial. El candidat Pérez ja ha demostrat sobradament el seu gust pels casos sense resoldre, sobre tot aquells en els que ell hi está ficat fins el coll.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: