Ramon Estany | Actualitzat el 13/07/2011 a les 09:21h

Cap de setmana GEGANT a Solsona

Vuit colles geganteres omplen de festa i tradició Solsona

Solsonins i solsonines embadalits pels gegants Foto: Ramon Estany

El passat dissabte 9 de juliol Solsona va viure la ja tradicional trobada bianual de gegants, que enguany arribava a la setena edició.

Vuit han sigut les colles que s'han desplaçat a la capital de Solsonès per oferir una mostre dels seus elements folklòrics: Gegants de Monistrol de Caldes, Gegants de la Seu d'Urgell, Gegants de Vallgorguina, Gegants de Caldes de Montbuí, Gegants de l'Hospitalet de l'Infant, Gegants de Molins de Rei, Gegants del carrer de la riera de Vic i Gegants de Sta. Maria del Camí (Mallorca).
En total, van ser una trentena  de gegants, comptants els del carnaval de Solsona, que acompanyats de les seves respectives colles de portadors i grallers, van omplir els carrers i places de Solsona amb la seva animació.
 
Els actes previs a la trobada es van iniciar el divendres 8 de juliol al vespre amb una Botifarrada popular i ball a la Plaça Major amenitzat per Jordi Caselles.
El dissabte 9, a les 10 del matí, els més petits van gaudir d'un esmorzar amb coca i xocolata seguit d'un Taller infantil de Gegants, a la Sala Polivalent, en un acte organitzat per la Colla Gegantera amb la col.laboració de la Comissió de Festes de Sant Cristòfol.
Cap al migdia van acabar d'arribar totes les Colles de fora, i a les dues de la tarda, se'ls hi va oferir un dinar geganter. A les 5 de la tarda, les colles van plantar els seus gegants a la Plaça del Camp, per iniciar un hora després, una animada cercavila pel nucli antic de Solsona, que es va cloure amb els ballets dels gegants a la Plaça del Camp, a les vuit del verspre.
Els darrers actes de la trobada van ser el sopar popular a la Plaça Major, el corre-bars i el concert a la Sala Polivalent, actes aquests que organitzava Joventut Solsonina.

Navega per les etiquetes

gegantstradició

COMENTARIS

sobre els gegants de carnaval
espectador, 13/07/2011 a les 13:56
Els gegants bojos són fets per sortir durant el carnaval i no a mig estiu.



sobre els gegants de carnaval
Anònim, 13/07/2011 a les 15:51
respecte el comentari anterior, crec que l'autor d'aquest va una mica equivocat ja que els gegants de carnaval surten sempre quan han de sortir, sigui per carnaval, sigui per una trobada o sigui per el carnaval d'estiu. Crec que no hi ha cap llei que hi posi que els gegants bojos han de sortir NOMES per CARNAVAL. Si volem difondre la nostra tradició solsonina i el nostre folkore, que més sinó que treure els gegants i donar a conèixer el què nosaltres tenim.
sobre els gegants de carnaval
noia, 13/07/2011 a les 20:14
A mi tampoc m'agrada veure'ls fora del context del carnaval.
visca els boj@s
Pubill, 13/07/2011 a les 20:36
Son una bona promoició de la ciutat i cal agraïr a la colla gegantera i l'associació que passegin el nom de SOLSONA per tot el mon.
tancament
solsona's, 17/07/2011 a les 22:02
És bo que surtin els gegants i que es deixin veure pel país... és el que fan gairebé totes les colles geganteres i no passa res, d'aixó es tracta.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Edicions locals
Predicció Solsonès
L'actualitat al #Solsonès, al minut


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: