Divendres, 15 de juliol de 2011 | 14:49
Vostè es troba a: Inici > Cultura >

Bautista dimiteix com a president de la SGAE

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La junta de la institució ha acceptat la seva renúncia
Bautista dimiteix com a president de la SGAE
12/07/2011 21:58
9TEDDY-BAUTISTA
El president del Consell de la Direcció de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE), Teddy Bautista, ha presentat aquest dimarts la seva renúncia a la Junta Directiva, que li ha rellevat de tots els seus càrrecs. La Junta ha acceptat la seva renúncia, segons ha decidit en una reunió en la que ambé s'ha establert una comissió rectora.
Dotze dies més tard de la seva detenció i 34 anys després de la seva entrada en la SGAE, Teddy Bautista ha renunciat aquest dimarts a seguir en l'entitat que presidia des de 1995 consagrat públicament a lluitar contra els qui "sisaban" als autors els seus drets amb una gestió privada que ha quedat esquitxada de dubtes.

"Acceptem la renúncia d'Eduardo Bautista García, rellevant-ho de tots els càrrecs de la SGAE quedant subjecte a les investigacions en curs", va declarar Sabino Méndez llegint un comunicat de la junta directiva de la SGAE.

L'entitat de gestió dels drets d'autor espanyola està immersa en un escàndol des de principis de mes, quan es va produir la detenció del seu president i altres vuit persones implicades en un cas de corrupció per apropiació indeguda i administració fraudulenta.

El jutge de l'Audiència Nacional que investiga la presumpta trama de desviament de fons de la SGAE va dictar fa una setmana presó eludible sota fiança pel qual es considera el 'cervell' de la xarxa empresarial, José Luis Rodríguez Neri, i per a un altre implicat en el cas.

Neri, director de la filial Societat Digital d'Autors i Editors (SDAE), hauria ideat una trama empresarial "parasitaria" que va ser "autoritzada, consentida i impulsada" per Bautista segons l'acte del jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1