Divendres, 15 de juliol de 2011 | 14:42
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

SÍ, AL DRET A DECIDIR

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
PURINUEVA
SÍ, AL DRET A DECIDIR
Purificació Outeiral
14/07/2011 08:02
Des de l’independentisme català han fet seva la frase del “Dret a decidir” quan la veritat és que mai ha deixat de pertànyer al conjunt de la nostra societat aquest dret. És a dir, el dret a decidir ens pertany a tots, i no a uns pocs elegits, per això no hem de permetre que ningú ens el prengui ni l’abanderi.

Des de “el govern dels millors” han deixat de ensenyar i amagar la pateta de les retallades, per això després de molts mesos descartant les vagues, els sindicats sanitaris, s’han posat les piles i seran en primer lloc els del Parc Salut Mar, els què han convocat una vaga parcial per l’última setmana de juliol. Però de reaccions es comencen a reproduir com els bolets per plantar-li cara a les retallades a tota Catalunya. I davant el tancament de l’hospital dos de maig de Barcelona, per exemple, els treballadors, usuaris, i inclús els indignats del moviment 15M, han acampat indefinidament davant aquest equipament sanitari, ferit de mort.

Mentre el sindicat CGT ha denunciat que dos dels seus delegats a l'Hospital Clínic han estat sancionats per la direcció del centre, per haver muntat una taula informativa sobre les retallades als passadissos del centre sanitari. I tot perquè des de la Direcció es considera que "no és missió d'un sindicat, el donar ni el rebre la informació dels canvis a l'Hospital". Cal remarcar que en aquest centre sanitari s'han tancat entre 50 i 100 llits, i que les llistes d'espera per a les proves diagnòstiques i preventives han augmentat un mes. I per si això no fos suficient s'ha tancat el centre d'Urgències del carrer València, derivant l'activitat cap als centres de Manso, Sagrada Família i altres clíniques privades de la zona, però informar sobre això no convé. I dir que no es cobreixen les baixes de menys de set dies ni en alguns casos les vacances, i que els quiròfans es tanquen a la tarda, no és competència de cap sindicat, Dèu meu. En què estarien pensant aquests pocavergonyes de sindicalistes?.

Em llegeixo i rellegeixo el programa electoral de CiU, una mica fet malbé de tant de consultar-ho, i no veig per enlloc coses com: tancament d’hospitals, tancament de serveis d’urgències o CAPS i per suposats cap referència a ERO’s.

I dic jo, si cada quatre anys se’ns consulta de quina forma volem que es gestioni el de tots, en quina Catalunya volem viure, ningú hauria de deixar de donar-nos tota la informació per prendre una decisió tan important, com el dret a decidir el que volen que facin amb el que ens afecta a tots.

Perquè ho dic molt clar, tenim dret a decidir si volem que es tanquin hospitals. Tenim dret a decidir si volem que els serveis d’urgències estiguin oberts o no. Tenim dret a decidir si volem que ens atenguin al nostre CAP els caps de setmana. Tenim dret a decidir si invertim en llits d’hospitals o en reduir les llistes d’espera. Tenim dret a decidir si es juga o no amb la nostra salut.

Per què llavors qui encapçala la bandera del dret a decidir es creu ara amb la força de trepitjar el nostre dret a decidir?.

Sí, senyors del govern dels millors, TENIM DRET A DECIDIR.
Ängel Hernández Guardia
14/07/2011
Tienes razón. Hace muchos años que los españoles afortunadamente, decidimos por nosotros muchos asuntos y nadie puede decirnos a estas alturas, que como y quien puede decidir. Es una manera de apropiarse de la decisión de todos. Nadie ha podido decidir por el grupo de ancianos que han ocupado el Cap de Colonia Guell hasta que han impedido su cierre. Solo quien defiende sus derechos es quien decide al final.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1