Redacció | Actualitzat el 14/07/2011 a les 17:27h

La FUB jubila les diplomatures de Ciències de la Salut

S'hi han titulat 2.611 universitaris en vint-i-un anys

Classe de Ciències de la Salut a la FUB. Foto: FUB

L'adaptació a l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES), també conegut com el pla Bolonya, ha entrat en la recta final a Fundació Universitària del Bages (FUB) pel que fa a les diplomatures de Ciències de la Salut. Això suposa l'extinció de les antigues diplomatures, que amb l'EEES s'han transformat en estudis de Grau. De fet, fins ara han conviscut les dues titulacions, però aquest any 2011 hauran sortit les darreres promocions de diplomats en Infermeria, Fisioteràpia, Podologia i Logopèdia.

Des que l'any 1990, la FUB va començar a impartir els estudis d'Infermeria, aquesta institució ha format 1.069 diplomats. En el cas de Fisioteràpia, la diplomatura va començar l'any 1998 i fins ara s'han diplomat 1.022 alumnes. Els estudis de Podologia i els de Logopèdia es van incorporar a l'oferta de la FUB els anys 1999 i 2001 i han diplomat 346 persones, en el primer cas, i 174 en el segon. Tot plegat suma 2.611 diplomats en l'àmbit de les Ciències de la Salut que han rebut la seva formació a la institució universitària manresana.

A aquests diplomats cal sumar-hi encara 175 alumnes que encara estan pendents de completar els estudis, ja que tenen pendent d'aprovar algunes assignatures. Una part d'aquests poden diplomar-se el pròxim mes de setembre, els altres el curs 2011-2012 i la resta, podrien fer-ho el curs 2012-2013 si encara els quedés alguna assignatura de tercer curs.

A banda de posar de relleu la gran quantitat de professionals que s'han diplomat a la FUB fins a l'actualitat, la directora dels estudis de Ciències de la Salut, Imma Ubiergo, n'ha destacat els bons nivells d'inserció laboral. "En aquests moments estem acabant d'elaborar un nou estudi d'inserció dels nostres alumnes i les dades que tenim fins ara indiquen que, tot i la situació de crisi, bona part dels nostres alumnes aconsegueixen treballar i fer-ho en feines relacionades amb els estudis realitzats a la FUB", explica.

Precisament, l'àmbit dels estudis de les Ciències de la Salut va ser l'origen de la Fundació Universitària del Bages. La primera diplomatura que es va impartir a la capital del Bages va ser la d'Infermeria l'any 1990.

Navega per les etiquetes

fub

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Predicció Bages
X?c amb trons
diumenge
17°C  28°C
Clar
dilluns
19°C  26°C
Possibilitat de pluges
dimarts
14°C  26°C
Edicions locals
L'actualitat al #Bages, al minut

Records de casa amb banda sonora

Isabel Palà: En els darrers mesos n'han passat moltes, de coses al món! Massa… pel meu gust! Algunes, fins i tot, prescindibles. Bé, moltes...

Els immigrants ens prenen la feina?

Carles Claret: El recel (la malfiança, la sospita, la temença, segons el diccionari) i, sobretot, la ignorància són els trets més destacats del dens...
Vés a: Santa Maria de les esglésies de Navàs, la oblidada

Santa Maria de les esglésies de Navàs, la oblidada

Anàvem pel terme de Navàs, un xic desencisats, davant la més que minsa informació que la pàgina web de l’ajuntament aporta en relació a Santa Maria de les Esglésies: "Del segle XI ens ha arribat només el creuer nord amb decoració llombarda; la resta és del segle XVI".


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: