Actualitzat el 10/07/2011 a les 00:01h

Desnonament a Vic... digueu-me malpensat

Aquest 11 de juliol estan cridats a judici 13 osonencs i osonenques per haver intentat aturar un desnonament a Vic el passat 9 de febrer, posant-se davant de la porta per barrar el pas als Mossos d’Esquadra. Els implicats estaven asseguts i portaven pancartes contra el desnonament i contra el banc, el de Santander, en aquest cas, per haver interposat la denúncia contra l’Ernest i l’Anita, el matrimoni afectat pel desnonament.

Aquesta resistència pacífica és la que ha comportat, ara, una denúncia dels Mossos que s’hi van desplaçar, per l’enorme perill que suposava aquesta acció. El cas és que la policia autonòmica només va haver d´apartar els manifestants de davant la casa, res més. Ni tant sols van haver-hi escridassades. I dic res més perquè la denúncia és per desobediència i resistència a l’autoritat.

Aquests fets han anat succeint arreu de l’estat, tant de desnonaments com de persones solidàries que ho han volgut impedir, en molts casos amb èxit, i en cap cas hi ha hagut denúncies, és la primera vegada que passa. La veritat, no s’entén. Però com que sóc un malpensat, penso que han denunciat precisament a alguna de la gent que es mou i que lluita per canviar aquest sistema que afavoreix el que té més i castiga el que menys té.

Gairebé la totalitat d’aquestes 13 persones són reconegudes per haver estat en mil i una lluites de tota mena. Això, precisament, és el que em fa malpensar de la policia i de la justícia. No m'estranyaria gens, i no seria la primera vegada, que haguessin supervisat algun llistat en que podrien estar identificades i com a escarment les denunciessin. Si no és així, perquè no han denunciat les més de 50 persones que hi van participar en aquesta acció de protesta?

De totes maneres, i que em perdonin els afectats, aquesta denúncia té la seva part positiva, ha fet obrir els ulls a molta gent, menys, suposo, els banquers, la policia, la justícia i algun malalt racista . Degut a l’acció protesta, molts han pres partit: estan d’acord que els bancs i els que els hi donen cobertura, els que defensen el capitalisme en definitiva, són uns lladres, juguen amb els diners de la pobre gent que se’ls ha guanyat treballant amb molts i molts d’esforços.

No es pot entendre que la justícia i la policia vagin en contra del que diu la seva Constitució espanyola: tothom té dret a un habitatge digne. No es pot entendre com es pot passar de pagar una hipoteca bancària per uns diners determinats i en uns mesos haver de pagar tres vegades més quan els salaris són els mateixos, si estàs de sort de poder continuar treballant i no t’has quedat a l’atur.

No es pot entendre que per no pagar aquesta hipoteca els bancs se’t quedin la casa, i encara quedis amb el mateix deute que es té amb ells. No es pot entendre que hi hagin tants pisos i cases buides i hi hagi gent que es queda sense casa i no té on viure. No es pot entendre que els bancs siguin els primers en ser rescatats, quan no tenen fons, precisament, amb els nostres diners, i siguem nosaltres els més perjudicats de tota aquesta crisi de la que tant ens parlen precisament els que l’han provocada. No es pot entendre com Millets, Camps, Botins, SGAES i demés robin i no els passi res i la pobre gent que es queda sense casa i endeutada de per vida hagin de pagar els draps bruts d’aquesta gentussa que només viu dels nostres diners.

En definitiva, el meu suport a totes aquestes persones que per ser solidàries i tenir la raó, el dia 11 de juliol hauran de presentar-se als jutjats de Vic per ser jutjats. Segur que no estaran soles, de ben segur que serem molts els que anirem a donar-los suport. Mentre la justícia i la policia actuïn a favor d’uns quants i no a favor del poble seran mal vistes i no seran creïbles. Al menys per mi.

Navega per les etiquetes

desnonamentVic

COMENTARIS

+1
-0
Qui avisa
Pere, 10/07/2011 a les 16:25
Si el ramat vota CiU que després pacta amb el PP, s'entén perquè aquests personatges delinqüents dormen a casa seva i no a la presó. Mai interessarà als rics que aquesta societat canviï, per això aquests polítics no ens representen. No tenen més raó i força que la policia, nosaltres el carrer.
+10
-0
Quanta raó!
Anònim, 10/07/2011 a les 11:31
Quanta raó que tens Pep, però malauradament, el món es així i costarà molt de camviar-lo. Posem tots el nostre granet de sorra, per tal de fer-lo més just per a tothom.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Pep Musté
Vaig néixer a Sant Quirze de Besora el 8 d´agost del 1957, vaig estudiar als Salesians de Ripoll tot el batxillerat, el COU a l´institut Jaume Callís de Vic i fins a 2on de sociologia a Can Brians on em van obligar a viure-hi quatre anys els demòcrates que ens neguen la llibertat com a poble. Sóc independentista i d´esquerres. Visc de la terra i per la terra. Vaig ser un dels fundadors del MDT-Osona i del Casal Independentista Manel Viusà de Vic, així com de la CUP-Vic. Treballo amb diferents moviments socials i milito a la CUP Montesquiu.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: