Diumenge, 17 de juliol de 2011 | 15:34
Vostè es troba a: Inici > Economia >

El BBVA censura la pressió de Rubalcaba sobre els bancs

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Crítiques a l'impost que demana el candidat socialista
El BBVA censura la pressió de Rubalcaba sobre els bancs
Economia 17/07/2011 14:00
"L'impost a la banca de Rubalcaba no té cap sentit. No crea ocupació". Així ha reaccionat el president del BBVA, Francisco González, a l'amenaça del candidat socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba, d'exigir als bancs una aportació per solucionar l'atur.
gonzalez francisco
González considera que el nou impost a la banca que proposa el candidat del PSOE a la presidència del Govern, Alfredo Pérez Rubalcaba, "no té cap sentit, perquè no crec que es puguin crear llocs de treball mitjançant aquesta via".

"El que té sentit és posar aquest país a treballar i a crear llocs de treball. Els que creen llocs de treball són clarament els empresaris i, per tant, posar un impost específic a un sector concret no crearà llocs de treball", afirma en una entrevista amb 'El Mundo'.

En la seva opinió, per crear ocupació cal "tenir un pla econòmic molt més elaborat i donar confiança a l'economia nacional i als inversors internacionals".

Per això, González creu que "Espanya necessita un Govern fort que prengui decisions" per "sortir de la lliga que no ens interessa, la de Grècia, Portugal i Irlanda i entrar en la nostra, "la de França, Alemanya i Holanda".

Reformes en tres fronts

En aquest sentit, considera que Espanya necessita afrontar amb urgència reformes fonamentalment en tres fronts: el sistema financer, el marc laboral i el control de la despesa pública. "Espanya necessita un Govern que afronti aquestes reformes amb decisió i profunditat", subratlla.

El president del BBVA afirma que la banca espanyola "ha sortit ben parada" en els test d'estrès publicats el divendres i explica que la necessitat de dissipar la confiança ha fet que per a Espanya les proves hagin estat "més exigents".

Segons la seva anàlisi, la desconfiança sobre el deute sobirà d'alguns països "té components polítics que van més enllà de la pura transparència". En la seva opinió, els bancs estan sofrint la divisió existent a Europa, per la qual cosa considera necessari "líders amb altura de mires".

González creu que l'actual situació de falta de crèdit no té precedents. "Per primera vegada en els 15 anys que porto com a banquer mai hi havia vist les canonades tan buides d'operacions. El problema més greu ara és que no hi ha peticions de crèdit", ressalta.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1