Diumenge, 17 de juliol de 2011 | 15:39
Vostè es troba a: Inici > Política >

El PP tanca files amb Camps

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Reaccions al procesament del president valencià
El PP tanca files amb Camps
Política 16/07/2011 21:26
Davant el processament del president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, pel cas Gürtel, el PP ha tancat files per defensar novament la seva honradesa. Mentre els socialistes han acusat al líder del PP, Mariano Rajoy, de "ser còmplice" del president de la Generalitat Valenciana per guardar silenci davant el seu judici.
barberacamps
Les reaccions davant el proper judici contra Camps per la causa dels vestits dins de la trama Gürtel han continuat avui entre els dos grans partits, i la primera a parlar ha estat l'alcaldessa de València, Rita Barberá, qui ha reconegut que el president autonòmic "està sofrint".

Barberá, que ha explicat que ahir va passar molta estona amb ell, no ha fet, no obstant això, més declaracions sobre aquest tema, i preguntada sobre si el cap del Govern valencià hauria de dimitir, s'ha limitat a contestar que no podia "dir res més" .

Més taxatiu en el seu suport a Camps ha estat Ana Mato, sotssecretària general d'Organització i Electoral del PP, qui en unes declaracions a Islantilla (Huelva), l'ha definit com "una persona honrada" i ha recordat que la majoria dels valencians li van tornar a donar el seu suport recentment en les urnes.

També en Islantilla el president de la Junta d'Extremadura, José Antonio Monago, ha insistit en la presumpció d'innocència de Camps i ha afegit que "hi ha gent que té vocació de sastre, i li vol fer un vestit" al president valencià. Monago, a més, ha assenyalat que Camps ha de seguir en el càrrec, de la mateixa manera que si un periodista és acusat d'alguna cosa "no se li aparta d'un periòdic". "No pot haver-hi una espècie on hi hagi un vedat particular del dret", ha conclòs.

El portaveu d'Economia del PP al Congrés dels Diputats, Cristóbal Montoro, ha ratificat també les paraules d'Ana Mato.  Montoro ha posat l'accent en la importància d'aplicar la presumpció d'innocència i a "deixar que els processos judicials arribin a terme".
 
El president de la Generalitat valenciana, Francisco Camps, serà jutjat per un delicte de suborn impropi passiu en la coneguda com a 'causa dels vestits', derivada del cas Gürtel, després que el magistrat instructor de la causa a València, José Flors, estimi que a dia d'avui subsisteixen indicis racionals de fets d'aparença delictiva.

Al costat de Camps s'asseuran en el banc dels acusats en aquesta causa l'exsecretario general del PPCV i diputat, Ricardo Costa, l'expresident del Consello, Víctor Campos i l'exjefe del Gabinet de la Conselleria de Turisme i actual responsable de Protocol de la Diputació de València, Rafael Betoret.

Silenci de Camps

Mentre Camps segueix sense fer declaracions públiques després de conèixer-se que anirà a judici per la causa dels vestits, sí ha parlat avui un altre membre del seu Govern, el conseller de Governació, Serafín Castellà. Ha dit que el president té un "suport total i absolut de tots" i ha advertit que l'obertura de judici oral no canvia "gens", ni "en la innocència, en la credibilitat, en el lideratge i en la governabilitat" de Camps, ni en l'agenda política de l'Executiu valencià.

De l'altre costat de la pista política, dues han estat els dirigents del PSOE que han parlat de Francisco Camps i tots dos han coincidit a cridar al líder del PP "còmplice" del president valencià per no parlar davant el processament.

El primer d'ells ha estat el secretari d'Estat de Cooperació Territorial, Gaspar Zarrías, per qui, a més, "el greu" és que "Rajoy segueix callat, quan ell demana la dimissió a tots i per tot, però ara calla, i el que calla, atorga".

Mentre, el secretari general del PSPV-PSOE, Jorge Alarte, ha censurat que el líder nacional del PP guardi "un atronador i escandalós silenci" vint-i-quatre hores després de conèixer-se l'acte judicial. Per Alarte, Rajoy "ha de retirar a Camps de les seves responsabilitats" i decidir ja "si consenteix que -estant al capdavant de l'executiu valencià - el president de la Generalitat sigui jutjat", una qüestió en la qual "es juga part de la seva credibilitat, davant el seu propi partit i davant Espanya assabenta".
Martín
17/07/2011
Quina transformació en la economía valenciana, abans era l'horta valenciana, les fabriques de sabates, qui no recorda les toronges i al "naranjito" les fàbriques de cotxes... I ara gràcies al PP, a més de la industria del pelotazo urbanístic la gran producció xacurtera. Xorissos de tot tipus i qualitat.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1