Diumenge, 17 de juliol de 2011 | 15:51
Vostè es troba a: Inici > Política >

Més val tard que mai: Mas proposa Daniel de Alfonso per l'Oficina Antifrau

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Tindrà el suport del PP
Més val tard que mai: Mas proposa Daniel de Alfonso per l'Oficina Antifrau
15/07/2011 13:26
9artur-mes
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha proposat el magistrat Daniel de Alfonso com a candidat per ocupar la direcció de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC). D’aquesta manera s’inicia el procés parlamentari que ha de finalitzar amb la votació del seu nomenament, la setmana vinent.
Aquest nom es baralla des de fa dies per substituir David Martínez Madero, mort fa uns sis mesos. De formació cristiana, el seu nom el va posar sobre la taula Unió Democràtica i té el suport del PP.

Malgrat que en l’actualitat no pertany a cap associació de jutges, anteriorment havia estat militant a la conservadora Associació Professional de la Magistratura (APM).

És magistrat de la secció setena de l’Audiència de Barcelona. Nascut l’any 1964, és llicenciat en dret per la universitat Sant Pau CEU de Madrid, va ingressar a la carrera judicial l’any 89 i va arribar a magistrat l’any 1992. Ha estat membre de la sala de govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i ha treballat a diversos jutjats.

Tràmits

Abans de la votació, De Alfonso compareixerà aquest dilluns a la comissió d’afers institucionals perquè els diputats n’avaluïn la idoneïtat. Superat aquest tràmit, correspon al ple del Parlament fer-ne l’elecció, la qual requereix el suport de tres cinquenes parts dels 135 diputats en primera votació, és a dir, el suport d’un mínim de 90 diputats. Si no l'aconsegueix, es farà una segona votació en què només caldrà el suport de la majoria absoluta, és a dir, un mínim de 68 diputats.

Si el candidat obté el suport necessari ocuparà la vacant que va deixar David Martínez Madero, el primer director de l’OAC, mort sobtadament el 21 de gener passat. Martínez Madero va ser elegit pel Parlament el 20 de maig de 2009, en segona votació, i sis dies després va prendre possessió del càrrec.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1