Diumenge, 17 de juliol de 2011 | 15:33
Vostè es troba a: Inici > Comunicació >

Murdoch es disculpa per les escoltes telefòniques il·legals 

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El magnat publica una carta en diversos mitjans
Murdoch es disculpa per les escoltes telefòniques il·legals
 
Comunicació 16/07/2011 10:16
El magnat Rupert Murdoch s'ha disculpat pel "dany causat a les persones afectades" amb les escoltes il·legals practicades en els seus periòdics, i que ha provocat el tancament de News of the World. Lamenta "no haver actuat abans" per resoldre l'assumpte, en un missatge que es publicarà aquest cap de setmana en els principals diaris britànics.
murdochsedisculpa
En l'anunci, amo de News Corporation precisa que el seu tabloide ja clausurat News of the world va fallar al no haver-se examinat a si mateix quan la seva funció era precisament "demanar comptes als altres".

"Ho sentim molt. El News of the world es dedicava a demanar comptes als altres i va fallar quan es tractava de si mateix", assenyala en la carta, que apareix a tota pàgina en els diaris The Guardian, Daily Mail, Daily Telegraph, Financial Estafis, The Independent, The Sun i The Times, aquests dos últims de la seva propietat.

"Lamentem molt els errors comesos i el dany causat a les persones afectades" per les burxades telefòniques realitzades per periodistes dels seus rotatius per obtenir exclusives, indica i afegeix: "Sentim no haver actuat abans per resoldre l'assumpte".

Murdoch reconeix que "disculpar-se no és suficient" i afirma que el seu negoci va ser fundat "amb la idea que una premsa lliure i oberta hauria de ser una força del ben en la societat". "Hem d'estar a l'altura", assevera en el comunicat.

A més, Murdoch es va reunir avui amb la família de la nena assassinada Milly Dowler, el mòbil de la qual va ser intervingut per periodistes del News of The world, en un cas que va causar indignació entre l'opinió pública britànica i va propiciar en gran part l'esclat de la crisi.

Més mesures

En el missatge el magnat avança també que en els propers dies l'empresa prendrà mesures concretes per resoldre els temes pendents en aquest cas i esmenar el dany causat. "Tornareu a saber de nosaltres", conclou.

Segons News International, divisió britànica de News Corporation, el diumenge i el dilluns apareixeran altres anuncis en diversos periòdics, entre ells Evening Standard, Independent on Sunday, Financial Times, Mail on Sunday i Wall Street Journal, en els quals es precisaran les mesures que prendrà l'empresa per investigar l'ocorregut i evitar que es repeteixi.

Rupert Murdoch i el seu fill James, president de News Corp i responsable de la seva operació europea, compareixeran dimarts que ve davant la Comissió de Cultura i Mitjans de comunicació de la Cambra dels comuns per declarar sobre l'escàndol de les escoltes.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1